DEM Parti Curnê Reş'te seçim startını verdi: 2 Haziran’da bir kez daha kazanacağız

Seçim yenilenme kararı verilen Curnê Reş'te konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "2 Haziran'da bir kez daha kazanacağız. Hilvan DEM, DEM Hilvan'dır" dedi.

CURNÊ REŞ'TE YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Curnê Reş'te (Hilvan) seçim startı verdi. DEM Parti seçim bürosu açılışı ile ilçede seçim çalışmalarını yeniden başlattı. 

Halk buluşmasına DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti milletvekilleri Ömer Öcalan, Heval Bozdağ, Sümeyye Boz, Yılmaz Hun, Curnê Reş belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil'in yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Belediye eşbaşkan adayları, 31 Mart'ta halk ile birlikte kazandıklarını ve 2 Haziran'da tekrar kazanacakları mesajını verdi. DEM Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili de halkı selamlayarak Curnê Reş'te demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenleri andı. Karakeçili, 31 Mart'ta ortaya konulan provokasyonun amacına ulaşamadığını ve ulaşmayacağını kaydetti. 

'2 HAZİRAN’DA İRADEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ' 

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan ise, Curnê Reş halkının yalnız olmadığını vurgulayarak, “Aslan Bayık 31 Mart'ta seçimi kaybetti. Yeğenleri aracılığıyla sandıklar yakıldı, onun emriyle. Kaybettiler, sandıkları yaktılar. Bunu yapanlar gözaltına alındı ve tutukladılar hepsi Bayık'ın adamı. Devlet bu zulmü kabul etti" dedi.

31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeyenlere seslenen Öcalan, "Elinizi vicdanınıza koyun. DEM Parti kazandı. 2 Haziran'da sandığa gidince bunu hatırlayın ve DEM Parti'ye oy verin. İrademiz Curnê Reş halkı. Biz Curnê Reş halkına güveniyoruz. 31 Mart'ta yaşananları unutmayacağız. 2 Haziran'da irademize sahip çıkacağız" diye konuştu. 

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise Curnê Reş'te halkın kararını 31 Mart' ta verdiğinin belirterek, "Onların işi oyun oynamak, bozmak, ama bizim işimiz de inşa etmek. Curnê Reş bir kez daha kararını verdi. 2 Haziran'da bir kez daha kazanacağız. Hilvan DEM, DEM Hilvan'dır. Bunun için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu. 

'KAPI KAPI GEZECEĞİZ' 

Curnê Reş'te yapılan seçimlerin sadece bir belediye seçimi olmadığının altını çizen Ayşegül Doğan, "Curnê Reş bizim ilk belediyemiz. İlk bu belediyede 1979'da kazandığımız belediyeye darbe sonrası kayyum atandı. Biz kimseye zulüm etmiyoruz. Biz kimseyi ezmiyoruz ve kimsenin bizi ezmesini istemiyoruz. 31 Mart'ta onlar az oy aldı, onlar kaybetti, onlar sandıkları yaktı. Biz kazandık, siz kazandınız. 521 oy fazla almıştık ama bize yetmiyor. Bugünden sonra kapı kapı, sokak sokak gezeceğiz. Herkese belediye anlayışımızı anlatacağız. Belediyelerimizde jin jiyan azadî felsefesi var, eşbaşkanlık var. Kimse arasında ayrım gözetmiyoruz. Herkes eşit ve kendi renkleri ile var bizim yanımızda. İlk burada 3 kadın arkadaşımız belediye meclis üyesi oldu" şeklinde konuştu. 

'HERKES YAŞANAN BU HUKUKSUZLUĞU GÖRÜP OY KULLANMALI'

2 Haziran'da Curnê Reş'te tekrar DEM Parti'nin kazanacağını yineleyen Ayşegül Doğan, devamında şunları söyledi: "Bütün herkesin gözü burada. Hak, hukuk ve adaletin nasıl yerini bulacağını bekliyorlar. Şimdiden zaferiniz tekrar kutlu olsun. Herkese maruz kaldığımız haksızlığı, hukuksuzluğu anlatın. Halkın iradesini her şeyden üstün olduğunu gösterin. Telefon rehberinizde olan ve buranın seçmeni olan herkesi arayın buraya çağırın. İradelerine sahip çıkmalarını söyleyin. Dışarıda bir kişi bile bırakmayacağız. Demokratik bir toplum için geliyoruz. İrademizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Curnê Reş'i kazandık 2 Haziran'da tekrar kazanacağız. Rekabet eşit koşullarda olur, adil olur. Diğer partilere oy veren herkes bu yaşanan hukuksuzluğu görüp oy kullanmalı."

Ardından seçim bürosunun kurdelesi Barış Anneleri tarafından kesildi. Buluşma Hozan Servan'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu. 

NEDEN YENİDEN SEÇİM?

31 Mart'ta belediye yönetimini DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil 521 oy farkı ile kazanmıştı. Seçim akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. AKP'lilerin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.