Adı skandala karışan Hollanda Adalet Bakanı istifa etti

Hollanda Adalet Bakanı Ard van der Steur, hakkındaki bir uyuşturucu kaçakçısının devletten tazminat almasını gizleme’ suçlamaları sonrasında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hollanda Adalet Bakanı Ard van der Steur, hakkındaki iddialar sonrasında yaptığı açıklamada, meclisin artık kendisine güven duymadığını söylerek, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Meclis’te hakkında gensoru önergesi verilen Ard van der Steur, istifasını Hollanda Kralı Wilhelm-Alexander’a sunacağını dile getirdi.

Adalet Bakanı, 1980 ve 1990’lı yıllarda uluslararası bir uyuşturucu çetesinin lideri olan Cees H’ye devlet tarafından el konulan hesaplarındaki paraların bir kısmının 2000 yılında geri ödenmesine ilişkin bilgileri gizlemekle suçlanıyordu.

İlk kez 2015 yılında ortaya çıkarılan skandal sonrasında dönemin Adalet Bakanı Ivo Opstelten ile yardımcısı Fred Teeven istifa etmişti. Teeven’in savcılık yaptığı 2000’li yılların başında uyuşturucu çetesinin lideriyle anlaştığı ve bu anlaşmayı üstlerinden gizlediği ortaya çıkmıştı.

Bu anlaşma sonucunda uyuşturucu çetesi liderinin el konulan paralarından 4,7 milyon florin (2,13 milyon euro) gibi bir kısmının Lüksemburg bankaları üzerinden geri ödendiği anlaşılmıştı.