Almanya’da DAİŞ’e karşı 54 adrese baskın

Almanya polisi, DAİŞ hücrelerine karşı ülkenin batısında 50'yi aşkın adrese baskın yaptı.

Frankfurt savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre Hessen eyaletinde 54 apartman, lokal ve camiye baskın gerçekleşti.

Baskın yapılan kentler, Frankfurt yakınında bulunuyor. Savcılık, DAİŞ'in yerel bir hücresini yönettiğinden şüphe edilen bir kişiyi aradıklarını bildirdi.

Operasyonda yakalanan kişinin 36 yaşında Tunus kökenli olduğu belirtildi. Tespit edilen hücrenin Almanya'da saldırı hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi verildi.

1 Şubat günü sabahın erken saatlerinde yapılan baskınlara bini aşkın polis katıldı. Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı, her an saldırı tehdidi oluşturan bir hücrenin çökertildiğini duyurdu.

Salı akşamı da Berlin'de 21, 31 ve 45 yaşlarında üç kişi "savaş bölgelerine gitmeye" hazırlandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bu üç kişinin, Berlin saldırısı zanlısı Anis Amri'nin sık sık gittiği selefi bir camiye gittikleri tespit edildi.

Anis Amiri 19 Aralık'ta Berlin'deki bir Noel pazarına kamyonla saldırı düzenlemişti.

Hessen Savcılığı da bir açıklama yaptı. Savcılığa göre Tunuslu zanlı, 18 Mart 2015’te Tunus’taki Bardo Müzesi’ne yönelik saldırının planlamasına ve uygulamasına da katıldı. Aynı kişinin Mart 2016’da Libya ile sınır kenti olan Ben Guerdan’a yönelik saldırıda da yer aldığı belirtildi.