Almanya’da ‘göçmenlerce işlenen suçlarda düşüş’

NDR televizyonu ve Süddeutsche Zeitung’un yayınladığı Federal Kriminal Dairesi (BKA) verilerine göre, Almanya’da göçmenler tarafından işlenen suçlarda ciddi bir düşüş söz konusu.

Buna göre, bu yılın üçüncü çeyreğinde göçmenler tarafından işlenen suçlarda yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 23 düşüş yaşandı.

BKA verilerine göre, bu yılın ilk 9 ayında göçmenler tarafından işlenen suçların sayısı 214 bin 600 olurken, 2015 toplamına oranla bir kaç binlik artış yaşandı. Ancak bu yıl içinde 213 bin yeni mültecinin ülkeye resmi giriş yapması nedeniyle bu artışın normal olduğu belirtiliyor.

Aynı verilere göre göçmenler tarafından işlenen suçların büyük bir kısmını ‘küçük suçlar’ olarak adlandırılan vakalar oluşturuyordu. Yine hırsızlık, sahtecilik gibi suçlarda önemli oranda gerileme olduğu bilgisi veriliyor.

BKA verilerinde işlenen suçların göçmenlerin geldikleri bölgelere dair detayları da yer alıyor. Balkan ülkelerinden gelen göçmenlerin oranı yüzde 11 iken, suçların yüzde 19’u bu ülkelerden gelen göçmenlerce işlendi. Tunus, Fas ve Cezayir gibi Mağrib ülkelerinden gelenlerin göçmenler içindeki payı yüzde 2 iken, suçların yüzde 22’si bu ülkeden gelen göçmenlerce işlenmişti.