Antikapitalistler Frankfurt'u işgal etti

Antikapitalistler Frankfurt'u işgal etti

Kapitalizm ve sistem karşıtlarının Almanya'nın Frankfurt kentinde üç gündür süren işgal eyleminin ardından bugün bir yürüyüş yapıldı. Avrupa Eylem Günleri kapsamında 16 Mayıs günü başlayan işgal eylemine, bugün, Almanya'nın birçok kenti, Ýtalya, Fransa, Ýspanya, Portekiz, Yunanistan'dan destek geldi.

Basselerplatz'a yakın olan Birleşik Hizmet Sendikası önünde toplanan yirmi bini aşkın kişi, eylemlerini şehir merkezinde devam ettirerek Avrupa Merkez Bankası'nın olduðu meydanda toplandı. Yürüyüş esnasında polisin kitleye saldırısı sonucu çok sayıda kişi aðır yaralandı.

Esnafların kepenk kapattıðı kentte, Almanya'da aylardır Avrupa Merkez Bankası'nın önünde kurulu olan Occupy Frankfurt çadırlarına polis saldırdı. Frankfurt'un Paulskirche, Opernplatz ve Taunusanlage meydanlarını ve kentin birçok yerini işgal eden protestocular, yeni yapılan Avrupa Merkez Bankası binasını hedef aldı.

ATTAC Frankfurt yetkilileri, IL, Occupy ve birçok antifaşist, antikapitalist kurum, örgüt ve siyasi parti eyleme katılarak destek verdiklerini kaydetti. Yoðun polis önleminin alındıðı kentte, polisler bankaları özel koruma altına aldı. "Ýşgal et, bloke et, protesto et" sloganlarını atan göstericiler, dünyada ekonomik kriz, işsizlik, gelir daðılımındaki adaletsizlik ve sosyal eşitsizliðin bir an önce ortadan kalması için bütün dünyada protestolarını devam ettireceklerini açıkladı.

Müzikler eşliðinde protestolarına devam eden göstericiler, olayların çıkmasında polisin aşırı güç kullanması ve federal hükümetin anayasal hak olan protestoyu yasaklamasının neden olduðuna dikkat çekti.

Bu arada 31 Mart Frankfurt eylemine katılan ve aralarında Young Struggle üyelerinin de bulunduðu birçok antifaşist gence, bu tarihler arasında Frankfurt'a girme yasaðı getirildiði öðrenildi. Bu kararın ardından, gençlerin evlerine, "Eyleme katılma yoksa tutuklanırsın" şeklinde tehdit mektup gönderildi.

ANF NEWS AGENCY