Avrupa’da soğuklar onlarca can aldı

Avrupa genelinde devam eden yüz yılın en soğuk kış günleri nedeniyle şimdiye dek tespit edilebildiği kadar 23 kişi donarak hayatını kaybetti.

Büyük kentlerde dahi eksi 30’lara kadar soğukların olduğu Rusya’da son 120 yılın en soğuk Noel haftası yaşanırken, Saint Petersburg’da 1 kişinin öldüğü bildirildi. Hava sıcaklıklarının eksi 14 dereceye  kadar düştüğü Polonya’da şimdiye kadar en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Soğukların etkili olduğu bir diğer ülke olan İtalya’da şimdiye kadar 7 kişinin donarak öldüğü bilgisi verilirken, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da 2’si evsiz 3 kişinin öldüğü duyuruldu.

Bulgaristan’da ise Türkiye sınırı yakınındaki bir köyde ormanlık alanda iki Iraklı mültecinin cansız bedenine ulaşıldı. Hafta içinde Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan bir mültecinin donarak öldüğü bildiriliyor. Ülkenin kuzeyinde hava sıcaklıklarının eksi 15’e kadar düştüğü görüldü.

İsviçre’nin La Brevine adlı köyünde ise soğukların eksi 29,9 dereceye kadar düştüğü duyuruldu. Almanya’nın Bavyera eyaletindeki bazı komünlerde de soğukların eksi 26 dereceyi bulduğu bilgisi verildi.

Avrupa genelinde soğuklar nedeniyle 1 Kasım’dan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının en az 53 olduğu, ancak bu sayının artabileceği tahmin ediliyor.