Berlin'de bedava Kuran daðıtımına yasak ve protesto

Berlin'de bedava Kuran daðıtımına yasak ve protesto

'Selefi' grubunun dünden itibaren başlattıðı Kuran'ın bedava daðıtma kampanyası Almanya'da tartışmalara neden oldu. Kampanyaya ilk yasak Ludwigshafen kentinde gelirken, başkent Berlin'de de Kuran daðıtılması sırasında bir grup Alman, protesto gösterisi düzenledi.

Almanya'da üst düzey istihbarat servisi Anayasayı Koruma Örgütü'nün izleme aldıðı 'Selefi' adlı Müslüman grup geçtiðimiz hafta ülke çapında Almancaya çevrilmiş bedava Kuran daðıtılma kampanyası düzenleyeceðini açıklamıştı. Başta bazı Alman gazeteleri ve siyasetçiler kampanyanın ülke güvenliði için tehlikeli olacaðını önene sürerek, Kuran'ın bedava daðıtılmasına izin verilmemesini istedi.

Kampanya sert şekilde karşı çıkanların başında ise hükümet partisi Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU)'lular geldi. CDU Grup Başkanı Volker Kauder, Kuran daðıtımının kötüye kullanılacaðını öne sürürken, Anayasayı Koruma Örgütü yetkilileri ise kampanyanın Selefilerin propagandası haline dönüşeceðini açıklayarak "Demokrasi için tehlikeli bir eylem" görüşünü savundular.

HEDEF; 25 MÝLYON ADET DAÐITMAK

Ancak Almanya'nın birçok kentinde Selefiler Kuran daðıtmaya başladı. Kısa bir sürede 25 milyon adet Kuran'ın daðıtılması hedefleniyor. Güvenlik birimlerini harekete geçiren kampanya daha ikinci gününde deðişik engellemelerle karşılaştı.

Ludwigshafen kentinde polis, daðıtım sırasında karşıt gruplarla çatışma çıkabileceðini öne sürerek kampanyayı yasakladı. Kuzey-Ren Westfalya Eyaleti (NRW)'nde aşırı saðcı 'pro NRW' adlı kuruluş, kampanyayı cami önlerinde düzenleyecekleri karikatür eylemiyle protesto edeceklerini duyurdu.

Başkent Berlin'de ise polisin güvenlik önlemleri altında bu sabah Kuran daðıtılmaya başlandı. Kentin işlek merkezlerinden Potsdamer meydanında kurulan statlarda daha ilk saatlerde 25 bin adetin daðıtıldıðı öðrenildi. Ancak stat önünde bir grup saðcı Alman "Kuran'ı okuyanlar insanları öldürüyor" şeklinde açtıkları pankartlarla kampanyayı proteste etti.

ANF NEWS AGENCY