Beyrut’ta Suriye çatışması: 2 ölü, 18 yaralı

Beyrut’ta Suriye çatışması: 2 ölü, 18 yaralı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Suriye rejim karşıtları ile yanlıları arasında meydana gelen çatışmalarda 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Çatışmalar, Suriye karşıtı hareketin iki Sünni liderinin dün öldürülmesi ardından meydana geldi. Beyrut’un güneyinde Tarık el Jadideh ilçesinde Suriye yanlısı yerel bir liderin bürosuna, roket, el bombaları ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırı ardından meydana gelen, 2 kişinin ölümü, 18 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan çatışmalar, yerel lider Şakir Berjawi’nin bölgeyi terk etmesi, Lübnan ordusuna baðlı askerlerin gelmesiyle son buldu.

Lübnanlı siyasi ve dini liderler, sükunet çaðrılarında bulunmalarına raðmen, Beyrut’taki çatışma olayların giderek Lübnan’a yayıldıðını gösteriyor. Geçtiðimiz günlerde Tripoli kentinde meydana gelen çatışmalarda en az 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Lübnan’da, 2008 yılında Sünni ve Şii kesimler arasında yaşanan ülkeyi iç savaş eşiðine götüren çatışmaların yeniden alevlenmesinden ciddi kaygı duyuluyor. Hükümet yetkilileri, iki dini liderin öldürülmesi olayına yönelik kapsamlı soruşturma başlattıklarını, faillerini bularak yargılama vaadinde bulundu.

ANF NEWS AGENCY