Britanya’da dar gelirlilerin kazancı rekor düzeyde azalacak

Avrupa Birliği’nden ayrılacak olan Büyük Britanya’da ekonomik büyüme tahminleri yukarı çekilirken, önümüzdeki yıllarda dar gelirlilerin giderek daha yoksullaşacağı bildiriliyor.

İngiltere Merkez Bankası’nın yaptığı son tahminlerde, 2017 yılı için ekonomik büyüme oranı yukarı çekilerek, yüzde 2 olarak duyurulmuştu. Buna göre, geçtiğimiz yılın Haziran ayında alınan AB’den çıkma kararı sonrasındaki olumsuz makro ekonomik etkiler tersine dönecek.

Ancak Resolution Foundation adlı düşünce kuruluşuna göre, Büyük Britanya ekonomisinde ‘beklenen iyileşme’ hiçte iddia edildiği gibi olmayacak.

Bu kuruluş tarafından hazırlanan raporda, 2015-2020 yılları arasında Britanya’daki dar gelirlilerin kazançları azalmaya devam edecek. Bu düşüşün yüzde 2 oranında olacağı belirtilen raporda, eşitsizliklerin artacağı vurgusu yapıldı.

Raporda, önümüzdeki yıllarda toplumdaki eşitsizliklerin liberal politikaların hayata geçirildiği 1979-1990 yıllarındaki Margaret Thatcher iktidarından bu yanaki en yüksek seviyesine çıkmış olacak.