‘Cami bombalanması talimatını Haşimi’den aldım’

‘Cami bombalanması talimatını Haşimi’den aldım’

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin gıyabında yargılandıðı ilk duruşmada ifade veren koruma görevlisi, Burasa camiinin bombalanması talimatını Haşimi’den aldıðını açıkladı.

AFP’nin haberine göre halen Türkiye’de olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin gıyabında yargılanmasına iki haftalık ertelemeden sonra dün başlandı.

Duruşmada, Tarık Haşimi tarafından öldürtüldüðü iddia edilen kişilerin aile üyelerinin, görgü tanıklarının ve Haşimi’nin koruma görevlilerinin ifadelerinin dinlendi.

Ýki güvenlik yetkilisi ile bir avukatın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ifadelerine başvurulan görgü tanıkları, söz konusu cinayetlerin Tarık Haşimi tarafından planlandıðını iddia etti.

Mahkemede ifadelerine başvurulan Tarık Haşimi’nin kişisel koruma görevlilerinden Ahmed Şevki, “O, benden bomba yerleştirilmiş aracı, Burasa camiinin yakınına park etmemi istedi, ben de eylemi gerçekleştirdim. Bu tür operasyonların başlama talimatını ya bizzat kendisi veya damadı Ahmed Kahtani veriyordu” dedi.

Galib el-Esedi adlı bir güvenlik yetkilisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak da ifade veren Ahmed Şevki, “Galib el-Esedi’yi hedef alan operasyonunun komutanı bendim. Esedi, Tarık Haşimi için bir sorun oluyordu, Haşimi benden onu ortadan kaldırmamı istedi” diye konuştu.

Ahmed Şevki’nin toplamda 150 olaya karışmakla suçlanan Tarık Haşimi’nin koruma görevlilerinden biri olarak bu duruşmada tanık sıfatıyla ifade verdiði açıklandı.

ANF NEWS AGENCY