Chavez: Başarılı kanser tedavisi bitti

Chavez: Başarılı kanser tedavisi bitti

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez kanser tedavisi gördüðü Küba’dan ülkesine döndü. Chavez, başarılı geçen kanser tedavisini sonuçlandırdıðını belirtti.

Ekim ayındaki devlet başkanlıðı seçiminde de aday olan Chavez 26 Şubat’ta Havana’da ameliyat olmuş ve son 1 yıl içinde 100 gününü bu ülkede geçirmek zorunda kalmıştı. Chavez’in içişleri bakanı olarak atadıðı Suriye asıllı Tarık el Ýsami’nin verdiði dönüş tarihinin ertelenmesi ise ülkede “Chavez ölüyor” dedikodularının yayılmasına zemin hazırlamıştı.

Chavez ne kadar saðlıklı olduðunu havaalanında coşkulu bir konuşma ve mini konserle göstermek istedi. Chavez, burada yaptıðı konuşmada, son günlerce saðlık ekibi tarafından planlanan radyoterapi tedavisinin başarılı bir şekilde sonuçlandırıldıðını söyledi.

Konuşmasının devamında saðlık durumunun sanıldıðından daha kötü olduðu yönündeki iddiaları ‘saçmalık’ olarak tanımlayarak reddeden 57 yaşındaki Chavez, büyük umutla geri döndüðünü belirterek halkına hizmet için tanrıya duacı olduðunu söyledi.

ANF NEWS AGENCY