Emir Kır'ın şoförü silah kaçakçılıðından gözaltına alındı

Emir Kır'ın şoförü silah kaçakçılıðından gözaltına alındı

Belçika’nın başkenti Brüksel Bölgesi Devlet Sekteri ve Sosyalist Parti (PS) Brüksel Bölge Milletvekili Emir Kır'ın şoförü Kemal Çamsarı uluslar arası silah kaçakçılıðı yapan bir çetenin üyesi olmaktan gözaltına alındı.

Geçtiðimiz yıl sonunda Brüksel savcılıðı tarafından uluslararası bir silah kaçakçılıðı çetesine yönelik başlatılan operasyon kapsamında Brüksel Bölgesi Devlet Sekteri Emir Kır’ın makamı ile şoförü Kemal Çamsarı’nın evine baskın düzenlendi. Dün gerçekleştirilen baskınlarda, Çamsarı gözaltına alınırken, Kır’ın makam odasından birçok bilgisayar belleði ile belgeye el konuldu.

Belçika basını polislerin, Çamsarı izine, daha önce izlenmeye alınan kişilerle ilişkiye geçmesi üzerine rastladıklarını yazarken, Çamsarı’nın silah çetesindeki rolü hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Brüksel Bölgesi Devlet Sekteri Emir Kır, olayla her hangi bir ilişkisinin olmadıðını söyledi. Gözaltına alınan Çamsarı, yıllardır Kır’ın makam şoförü olarak çalışıyor. Çamsarı’nın aynı zamanda Kırla aynı futbol takımında da oynadıðı belirtildi.

Baskın ve gözaltılar, Sırbistan’dan Belçika’ya yapılan yasadışı silah taşımına yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. Sırbistan’dan parçalara ayrıştırılarak Brüksel’e taşınan kalaşnikof, el bombaları, roket atar, el bombaları ile diðer patlayıcılar, burada kriminal çevrelere satılıyordu.

Operasyonun ilk ayaðında, 300 paket mermi, 2 adet roket atar 10 adet el bombası 10 adet ise kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilirken, 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların 1’i Belçika vatandaşı 6 Türk ile 5 Sırbistanlı olduðu kaydedildi.

ANF NEWS AGENCY