Euro bölgesi işsizlikte rekor kırdı

Euro bölgesi işsizlikte rekor kırdı

Euro ülkelerinde Mart ayında işsizlerin oranı yüzde 10,9 ile 17,4 milyona yükselerek yeni bir rekor seviyesine ulaştı.

Avrupa istatistikleri dairesi Eurostat, Euro bölgesi ile Avrupa Birliði (AB) Mart ayı işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre geçtiðimiz aya oranla artmaya devam eden Euro ülkelerindeki işsizlerin oranı yüzde 10,9 ile 17,4 milyona ulaştı.

Avrupa Birliði (AB) toplamında ise işsizlerin oranında yüzde 10,2 ile bir önceki aya göre küçük bir artış kaydedildi.

Mart ayında 17,365 milyonu Euro ülkelerinde olmak üzere AB’de işsizlerin oranı 24,772 milyon olarak tahmin ediliyor. Şubat ayına göre Mart ayı sonu itibariyle işsizlerin oranı AB’de 193 bin, Euro ülkelerinde ise 169 bin yükseldi. 2011 Mart ayı ile kıyaslandıðında ise işsizlerin oranı AB’de 2,123 milyon, Euro ülkelerinde ise 1,732 milyon arttı.

AB ve Euro ülkeleri arasında Yunanistan ve Ýspanya işsizlerin oranında yüzde 21 ile başı çekmeye devam ederken, Avusturya yüzde 4, Hollanda ise yüzde 5 ile işsizlerin en az olduðu ülkeler oldu. Son bir yılda işsizlik oranının en çok yükseldiði ülkeler Yunanistan ve Ýspanya olurken, en fazla düştüðü ülkeler ise Litvanya ve Letonya oldu. Cinsler arasında işsizlik oranı erkeklerde daha fazla artış gösterirken, 25 yaş altı gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 21 seviyesinde seyir etmeye devam etti.

ANF NEWS AGENCY