Fransa 2012'de 40 bin göçmeni sınırdışı etmek istiyor

Fransa 2012'de 40 bin göçmeni sınırdışı etmek istiyor

Fransa’da 6 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlıðı seçimlerine az bir süre kalırken Ýçişleri Bakanı Claude Guéant, bu yıl içinde 40 bin göçmeni sınırdışı etmeyi planladıðını söyledi.

Fransa Ýçişleri Bakanı Claude Guéant, yaptıðı açıklamada 2012 için 40 bin kaçak göçmeni sınırdışı etmeyi planladıðını söyledi. 2011 yılında 30 bini aşkın göçmen sınırdışı edilmişti.

Nicolas Sarkozy’nin önce Ýçişleri Bakanı sonra da 2007’de Cumhurbaşkanı olduðundan bu yana göçmen politikasının başarısı sınırdışı edilen göçmen sayısı ile deðerlendiriliyor. Bu sayı politikası sert tepkilere yol açarken, Sarkozy’nin yabancılara karşı politikası giderek sertleşti ve ırkçılık düzeyine ulaştı.

22 Nisan’daki seçimlerin ilk turunu kaybeden Sarkozy, 6 Mayıs’taki seçimlere sayılı günler kalırken göçmenlere yönelik açıklamaları ile aşırı saða hitap etmeye devam ediyor.

Sarkozy’nin seçim vaatleri arasında da her yıl ülkeye giren 190 bin göçmen sayısının kademeli olarak 100 bine indirilmesi var.

Göçmen karşıtı söylemleri ile neredeyse aşırı saðcı Le Pen’i de geride bırakan Sarkozy, 1 Mayıs günü Fransa’da “aşırı” düzeyde göçmen olduðunu ve bu nedenle entegrasyon sisteminin tıkandıðını savundu.

Sarkozy’nin bu son manevralarının ikinci turda kendisine ne kadar oy kazandıracaðı bilinmez ancak anketler, sosyalist rakibi François Hollande’ın 7 ila 10 puan farkla önde olduðunu gösteriyor. En son bugün yayınlanan BVA anket kuruluşunun Orange, yerel basın ve RTL için yaptıðı kamuoyu araştırmasına göre 6 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerde Sosyalist Parti’nin adayı François Hollande oyların yüzde 53.5’ini, mevcut cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise yüzde 46.1’ini alacak.

ANF NEWS AGENCY