Fransa’nın kuzeyinde şiddetli fırtınalar hayatı felç etti

Fransa’da etkili olan kar yağışları ve şiddetli fırtınalar birçok bölgede ulaşımı bloke ederken, 200 bine yakın hanede elektrik kesintileri yaşandığı duyuruldu.

Ülkenin kuzey yarısında etkili olan fırtınaların şiddeti saatte 146 kilometreye ulaşırken, birçok bölgede maddi hasara yol açtığı bildirildi.

Fransa’nın kuzeybatısındaki Normandie bölgesinde çok sayıda tren seferi fırtına nedeniyle iptal edilirken, ağaçların devrilmesi nedeniyle yollar trafiğe kapandı.

Enedis adlı elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, büyük çoğunluğu Normandie ve Picardie bölgelerinde olmak üzere 190 bini aşkın hanede elektrik kesintileri meydana geldiği bildirildi. Bu bölgelerin yanı sıra Pays-de-Loire, Bretagne, Nord-Pas-de-Calais ve Grand-Est bölgesinde yer alan Champagne-Ardennes’de binlerce evin elektriksiz kaldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, şiddetli fırtınaların dün geceden itibaren doğuya doğru ilerlediği ve verdiği zararın artacağı uyarısı yapıldı.

Şiddetli fırtınalar nedeniyle dün Bretagne bölgesinde elektrik ve gaz kesintisi yaşanan binlerce hanedeki sorun ise gece saatlerine kadar devam etti.

Yine fırtınalar nedeniyle Paris ile Picardie arasındaki tren seferleri dün akşam itibariyle iptal edilirken, bazı havaalanlarındaki yolcular da mahsur kaldı. Ardennes, Aisne, Somme, Nord ve Pas-de-Calais illerinde de okul servisleri iptal edildi.