Fransa'nın yeni cumhurbaşkanının mal varlıðı açıklandı

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanının mal varlıðı açıklandı

Fransa’da 6 Mayıs’ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen sosyalist aday François Hollande’ın mal varlıðı Resmi Gazete’de yayınlandı. Hollande kampanyası sırasında mal varlıðı konusunda “şeffaflık” sözü vermişti.

Yasal bir zorunluluk olan mal varlıðı beyanı bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre Hollande’ın taşınmaz mallarının mevcut deðeri 1,17 milyon euro. Bunlar Mougins’da 800 bin euroluk bir ev, Cannes’da 230 bin ve 140 bin euro deðerindeki iki apartman dairesinden oluşuyor.

Ayrıca Hollande, 15 bin euro deðerindeki “çeşitli mobilyalara” sahip olduðunu beyan ederken, 15 Mart 2012 itibariyle üç banka hesabı ve bir hayat sigortası olduðunu bildiriyor. Hayat sigortasının 3550 euro olduðunu ifade eden Hollande, bir banka hesabında 4960 euro diðer iki hesabında ise toplam 3298,95 euro olduðunu beyan ediyo.

Hollande, herhangi bir taşınır mala ne de yurt dışında bir banka hesabına sahip olmadıðını söylerken, sanatsal koleksiyon objeleri, mücevher veya deðerli taşlarının da olmadıðını kaydediyor. Resmi Gazete’deki beyanlara göre Hollande’ın bir otomobili de yok.

Hollande, seçim kampanyası sırasında kendi mal varlıðı ve saðlık durumu konusunda “tam şeffaflık” sözü vermişti.

Yeni cumhurbaşkanının beyan ettiði mal varlıðı, servet göre dayanışma vergisine (ISF) dahil olmuyor. Geçen yıl oylanan bir reformla bu vergiye tabi tutulmak için sınır 1,3 milyon euro olarak belirlenmişti.

ANF NEWS AGENCY