Fransızların Hollande ve Macron’a olan güveni artıyor

Harris Interactive şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmama kararı alan François Hollande’ın halk nezdindeki itibarı artarken, eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’a olan destek de büyüyor.

Ankete göre Fransızların en güvendiği siyasetçi olarak eski Ekonomi Bakanı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri adayı Emmanuel Macron önde geliyor.

Sağ partilerin ön seçimlerinde kaybeden eski başbakanlardan ve Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppé’ye olan güven 6 puan azalarak yüzde 37’ye geriledi. Juppé’ye karşı ön seçimleri kazanarak sağın cumhurbaşkanı adayı olan François Fillon’a güven ise yüzde 31’de kaldı.

Öte yandan seçimlerde tekrar aday olmayacağını duyuran François Hollande’a olan güvende 3 puanlık bir artış söz konusu. Hollande, Fransızların yüzde 25’inin güvenini kazanırken, Sol Parti’nin (PG) önde gelen ismi Jean-Luc Mélenchon’un desteği 1 puan artışla yüzde 26’ya yükseldi.

Aşırı sağcı lider Marine Le Pen’e olan güven ise 2 puan düşerek yüzde 22’ye geriledi.

Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Jean-Luc Mélenchon’un yanı sıra liberal tandanslı Emmanuel Macron, sağcı eski Başbakan François Fillon’un ve aşırı sağcı Le Pen’in adaylıkları kesin.

İktidardaki Sosyalist Parti (PS) ile diğer birçok sol partinin ortak adayını belirlemek üzere Ocak ayı içerisinde iki turlu ön seçimler yapılacak.