Günter Grass hastaneye kaldırıldı

Günter Grass hastaneye kaldırıldı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi dünyaca ünlü Alman yazar ve şair Günter Grass, Hamburg kentinde hastaneye kaldırıldı. Son günlerin tartışılan ismi 84 yaşındaki Grass'ın kalbinden rahatsızlıðı olduðu belirtildi.

Almanya'nın yaşayan önde gelen edebiyatçı Günter Grass'ın St. Georg hastanesine kaldırıldıðı öðrenildi. Eşiyle birlikte hastaneye giden Grass'ın saðlıðında acil bir durumun olmadıðı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan hastaneye yetkilileri ise Grass'ın en az birkaç gün hastanede kalacaðı ve bazı tetkiklerden geçeceðini bildirdiler.

Alman basınına yansıyan bilgilere göre ise Grass'ın kalbinde rahatsızlıðı var ve durumu şimdilik iyi. Geçtiðimiz günlerde kaleme aldıðı bir şiirde Ýsrail'in nükleer politikasını eleştirdiði için Tel Aviv yönetiminin "istenmeyen kişi" ilan ettiði Gras'a karşı Almanya'daki bazı çevreler de linç kampanyası başlatarak "Ýsrail'den özür dile baskısı" yapmıştı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD)nin de "Artık seçim çalışmalarımıza katılmayacak" açıklamasına raðmen geri adım atmayan Grass, "Ne söylemem gerekiyor" adlı şiirinde Almanya'nın Ýsrail'in nükleer savaş planına savaş denizaltıları sevkiyatıyla desteklemesini de kınamıştı. Eleştiriler karşısında sessizliðini bozan Grass ise Ýsrail'in dışında şimdiye kadar Doðu Almanya Cumhuriyeti ve Burma'nın kendisine giriş yasaðı koyduðunu açıklamıştı.

1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Günter Grass, ilk olarak 1959 yılında kaleme aldıðı "Teneke Trampet" adlı romanıyla büyük ilgi gördü. Aynı zamanda demokrasi ve barış mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan Grass, 2006 yılında da 17 yaşındayken Nazi subay birlikleri SS üyesi olduðu ortaya çıkmış, uzun süre gündemde kalmıştı.

ANF NEWS AGENCY