Mısır ordusu iktidarı devredeceðini açıkladı

Mısır ordusu iktidarı devredeceðini açıkladı

Halk ayaklanması sonucu Hüsnü Mübarek’in devrilmesi ardından iktidara el koyan Mısır Ordusu, 1 Temmuz tarihine kadar iktidar sivil yönetime verme sözünden geri dönmediklerini açıkladı.

Mübarek rejiminin devrilmesinden bir yılı aşkın bir süre sonra, protestolar devam ediyor. Askeri darbeye son verilmesi için geçen cumartesi gününden beri Kahire'de Savunma Bakanlıðı yakınında eylemde olan halka Çarşamba günü yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmalarda 11 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

Mübarek’in 11 Şubat 2011’de istifası ardından geçiş sürecine generaller el koymuştu. Üç hafta sonra da “diktatörlük sonrası” ilk cumhurbaşkanlıðı seçimlerinin yapılması öngörülüyor.

Olayların arından bugün bir açıklama yapan General Muhammed El Asar, ordunun 23-24 Mayıs tarihlerinde öngörülen cumhurbaşkanlıðı seçimlerinin bütünlüðü ve hakkaniyetini güvenceye aldıðını savundu. Seçimlerinin sonuçlarının 21 Haziran’da açıklanacaðı belirtiliyor.

El Asar, “Samimiyetle ve açıklıkla söylüyoruz ki, silahlı kuvvetler ve onların Yüksek Konseyi iktidarı 30 Haziran’da devretme angajmanına sahip çıktılar. Biz iktidarı istemiyoruz. Yüksek Konsey Mısır’da meşruiyet için bir vekil deðildir” dedi.

Özellikle Ýslamcılardan gelen, seçimlerde hile olacaðı yönündeki endişeleri reddeden El Asar, “Silahlı kuvvetler ülkeyi koruma gibi asil bir görev için vekalet ettiler” derken, “seçimlere hile karıştırmalarından şüphe edilemeyeceðini” savundu.

ANF NEWS AGENCY