Nijerya’da 1900 sivil kurtarıldı, 600 çete yakalandı

Nijerya ordusunun Boko Haram çetelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda binlerce sivil kurtarılırken, yüzlerce çetenin de sağ yakalandığı duyuruldu.

Ordu adına açıklama yapan General Leo Irabor, Borno eyaletindeki Sambisa Ormanları’nda yürütülen kapsamlı operasyonlarda 14-21 Aralık arasında 1880 sivilin kurtarıldığını söyledi. Irabor, operasyonlarda 600’e yakın Boko Haram çetesinin de yakalandığı bilgisini verdi.

Operasyonlarda 564 teröristin yakalandığını söyleyen Irabor, 19’unun ise ordu birliklerine teslim olduğunu kaydeti. General, operasyonlarda 37 yabancı uyruklu çetenin de ele geçirildiği bilgisini verdi.

Boko Haram’a yönelik operasyonların yapıldığı Sambisa Ormanları’nın 1300 kilometrekarelik bir alana yayıldığı ve çetelerin önemli üslerinden biri olduğu bildiriliyor.

Nijerya’da Boko Haram çeteleriyle 2009 yılından bu yana yaşanan çatışmalarda 20 bini aşkın kişi yaşamını yitirirken, 2,6 milyon kişi ise yerlerinden oldu. Nijerya hükümetine göre, komşu ülkelerle birlikte yürütülen askeri operasyonlar sayesinde çeteler ciddi oranda geriletilmiş durumda.