Pakistan’da kaçırılan Ýngiliz Kızılhaç çalışanı ölü bulundu

Pakistan’da kaçırılan Ýngiliz Kızılhaç çalışanı ölü bulundu

Ýngiltere Dışişleri Bakanlıðı, Pakistan’da kaçırılan Ýngilz Uluslararası Kızılhaç çalışanının ölü bulunduðunu duyurdu.

Yemen asılı Ýngiliz vatandaşı Halid Dale (60) Ocak ayında Pakistan’ın güneybatısındaki Quetta bölgesinde kaçırılmıştı. Uluslararası Kızıhaç (ICRC) örgütünün Pakistan saðlık program yöneticisi Dale kaçırıldıðı bölgede polis tarafından bugün ölü bulundu.

ICRC Dale’nin öldürülmesini, “barbarca bir davranış” olarak tanımlarken, Ýngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, olayın, “anlamsız ve acımasız bir hareket “ olduðunu söyledi.

Güneybatı Ýskoçya’da ikamet eden Dale, uzun yıllar ICRC ile Ýngiliz Kızılhaç örgütünde çalışarak, Somali, Afganistan ve Irak’ta görev yaptı. Dali, görevde bulunduðu Pakistan’da evine gittiði sırada, silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.

ICRC Genel Direktörü Yves Daccord yaptıðı açıklamada, “ICRC olarak bu barbarca davranışı en şiddetle kınıyoruz” dedi. Dale’yi “Ýnsani davada Kızılhaç’ın güvenilir ve çok deneyimli bir elemanı” olarak tanımlayan Daccord, ail ve arkadaşlarının acısını paylaştıklarını belirtti.

Dale’nin kimler tarafından niçin kaçırılarak öldürüldüðü henüz bilinmiyor.

Dale’nin kaçırılarak öldürüldüðü Quetta bölgesi Afganistan sınırına yakın aşiret bölgesidir. Bölgede Taliban’ın güçlü bir varlıðı bulunuyor. Ancak bölgede bir biriyle rekabet halinde başka radikal silahlı güçler de bulunuyor. ANF NEWS AGENCY