Paris’te polis şiddetini protesto eyleminde çatışma

Paris bölgesindeki Bobigny’de yüzlerce eylemci polis şiddetini protesto etmek için bir araya geldi. Eylemde, polisle çatışmalar yaşandı.

Protesto eylemi Cumartesi akşamı gerçekleşti. Çoğu genç yüzlerce eylemci, polisin coplu tecavüzüne maruz kalan Theo isimli gençle dayanışmak için bir araya geldi.  Théo, 2 Şubat günü Aulnay-sous-Bois banliyösünde kimlik kontrolü sırasında dört polisin şiddetine maruz kalmış ve coplu tecavüze uğramıştı.

Bobigny mahkemesi önünde toplanan eylemciler “Polis tecavüz ediyor”, “Théo’ya adalet” ve “Polis masumları öldürüyor” yazılı dövizler dikkat çekti. Eylemin başlamasından bir saat sonra, polislerle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı.

RTL radyosunun teknik kamyonu ateşe verildi.  Bir çok binanın çamları kırıldı.

Bir haftayı aşkın bir süredir bir çok bölgede protesto eylemleri yapılıyor.  Saine-Saint-Denis banliyösünde Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece sekiz kişi gözaltına alındı. Perşembe gecesi ise 25 kişi gözaltına alınmıştı.

MAHALLELERİMİZ ATIŞ POLİGONU DEĞİL

Cumartesi günü Toulouse kentinde 250 kişinin katıldığı bir eylem gerçekleşti. Sakin geçen eylemde açılan bir pankartta “Biz polisin av hayvanı değiliz. Mahallelerimiz atış poligonu değil” yazısı dikkat çekti.

Tecavüze maruz kalan 22 yaşındaki siyah genç Théo’nun hastanede tedavisi devam ediyor. Dört polisten biri hakkında tecavüz suçlamasıyla iddianame hazırlanırken, diğer üçü ise şiddet uygulamakla suçlandı.