Reisi açıklamasında İsfahan’daki patlamadan bahsetmedi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Cuma sabahı yaptığı konuşmada, birkaç saat önce meydana gelen İsfahan’daki patlamaya ilişkin herhangi bir ifade kullanmadı.

Kuzey doğudaki Damhan kasabasında yüzlerce kişiye hitap eden Reisi, İran'ın geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e karşı yüzlerce füze ve dronla gerçekleştirdiği saldırıdan sonra gergin uluslararası duruma kısaca dikkat çekti.

Reisi, 13 Nisan'da gerçekleştirilen bu operasyonun İran’ın “ otoritesini, halkın demirden iradesini ve birliğini yansıttığını" savundu. 

İran Cumhurbaşkanı, “Halkın tüm kesimleri ve tüm siyasi eğilimler bu operasyonun İslam Cumhuriyeti'nin gücünü ve otoritesini pekiştirdiği konusunda hemfikirdir” dedi.

Cumhurbaşkanı, İsfahan'ın merkezi yakınlarında duyulan ve medya tarafından İsrail saldırısı olarak lanse edilen patlamalara atıfta bulunmadı. 

İRAN’A GÖRE DIŞARIDAN SALDIRI OLMADI

İran uzay ajansı sözcüsü Hüseyin Dalirian "Amerikan medyasında yer alan bilgiler doğru değil" dedi. 

Dalirian, "şu ana kadar sınır dışından İsfahan'a ya da ülkenin diğer bölgelerine yönelik herhangi bir hava saldırısı olmadığını" söyledi. 

X'te yayınlanan bir mesajda "Sadece başarısız ve küçük düşürücü bir quadcopter uçurma girişiminde bulundular ve bu da düşürüldü" diye ekleyen Dalirian,  sorumluları hakkında ayrıntı vermedi.

Tasnim haber ajansına göre ordunun başkomutanı Abdulrahim Musavi "Bugün İsfahan semalarında meydana gelen patlama, uçaksavar savunma sistemlerinin şüpheli bir cisme ateş açmasıyla bağlantılıdır ve herhangi bir kaza ya da hasara yol açmamıştır" dedi.

Musavi, "Uzmanlar sorunun boyutunu inceliyor ve sonuçları aldıktan sonra iletişim kuracaklar" diyerek, Tahran'ın olası bir misillemesi konusunda "İran'ın tepkisini zaten gördünüz" şeklinde konuştu.