Rusya Kalaşnikov’daki hisselerini satıyor

Rusya’nın 20’inci yüzyıldan bu yana dünyaya sattığı silahlar arasında belki de en meşhuru olan Kalaşnikov’un büyük oranda özelleştirileceği duyuruldu.

Ülkedeki onlarca silah ve yüksek teknoloji firmasını bünyesinde barındıran Rostec şirketinden yapılan açıklamada, efsanevi silahın üretildiği aynı isimdeki firmanın büyük oranda özelleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

Kalaşnikov (AK-47) silahın üretildiği aynı isimdeki şirketin halen yüzde 51 oranında devlete ait olduğu belirtilen açıklamada, bu payın yüzde 25’e düşürülmesk istendiği kaydedildi.

Şirketin bu silahın satışlarında ciddi bir artış yaşandığı biliniyordu. 2013 yılında 35 milyon dolar civarında zarar ettiği bilinen Kalaşnikov’un yüzde 49 oranında özelleştirilmesine karar verilmişti.

Rostec Genel Direktörü Sergey Çemezov tarafından yapılan açıklamada, özel yatırımcıların gelişiyle birlikte hem satışlar da hem de şirketin karında artış olduğu dile getirildi.

Kalaşnikov’un firmasının dünya genelinden gelen siparişler sayesinde geçtiğimiz ay çalışan sayısını üçte bir oranında arttıracağı duyurulmuştu.