Sarkozy, Başbakan Fillon'un istifasını kabul etti

Sarkozy, Başbakan Fillon'un istifasını kabul etti

Fransa’da 6 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlıðı seçimlerinin ikinci turunun resmi sonuçlarının açıklanmasından sonra Başbakanı François Fillon istifasını sundu. Sarkozy istifayı kabul etti.

François Fillon, istifasını halen cumhurbaşkanlıðı görevini sürdüren Nicolas Sarkozy’ye sundu. Elysee Sarayı’na göre Sarkozy, istifayı kabul ederek, yeni hükümet kurulana kadar diðer hükümet üyeleri ile birlikte işlere bakmaya devam edeceðini söyledi.

Ýstifa, 6 Mayıs’ta sosyalist aday François Hollande’ın kazandıðı cumhurbaşkanlıðı seçimi sonuçlarının resmileşmesinden sonrasına denk geldi. Beş gün sonra da François Hollande, yemin ederek cumhurbaşkanlıðı koltuðuna oturacak.

Bugün açıklanan resmi seçim sonuçlarına göre Hollande oyların yüzde 51,6’sını, Sarkozy ise yüzde 48.4’ünü aldı.

V. Cumhuriyet boyunca sadece Georges Pompidou (14 Nisan 1962-10 Temmuz 1968) hiç ara vermeden Fillon’dan daha uzun süre başbakanlık yaptı.

17 Mayıs 2007’de başbakan olarak atanan Fillon, tüm kabine deðişikliklerinde yerini korudu ve 1821 gün başbakan olarak görevinde kaldı.

58 yaşındaki Fillon, diðer birçok bakan gibi 10 ve 17 Haziran tarihlerinde yapılacak genel seçimler için yürütülecek kampanyası için çalışacak. Fillon, iktidar partisi UMP’nin Paris adayı olarak seçimlere girecek.

ANF NEWS AGENCY