Şili’de yangınlar: 380 bin hektar orman yok oldu

Şili’de iki haftadır devam eden orman yangınlarında şimdiye kadar yanan ormanlık alanların 400 bin hektara yaklaştığı bildiriliyor.

Şili tarihinin ‘en büyük felaketi’ olarak adlandırılan orman yangınları ülkenin orta bölgelerinde başta olmak üzere binlerce kişiyi de yerlerinden etti. Şimdiye kadar 11 kişinin öldüğünün tespit edildiği yangınların O’Higgins bölgesinde büyük oranda kontrol altına alınırken, birçok yerde yangınlar halen devam ediyor.

Ülkenin güneyindeki Biobio bölgesinde ise yangınlar nedeniyle çok sayıda yerleşim yeri tahliye edilirken, dün itibariyle 380 bin hektar (3800 kilometrekare) ormanlık alan yok oldu.

Yangınların söndürülmesi için ülke genelinde 11 bini aşkın itfaiyet eri, polis ve asker görevlendirildi. Brezilya, Arjantin ve Venezuela gibi Latin Amerika ülkeleriyle Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa ve İspanya’dan da yangın söndürme helikopterleri ve itfaiye erleri de gönderilmişti.

Devlet Başkanı Michelle Bachelet’in ‘ülke tarihinin en büyük felaketi’ olarak adlandırdığı yangınlarda rolü olduğu gerekçesiyle 50’ye yakın kişi gözaltına alınmış durumda.