Ýnterpol Haşimi için yakalama kararı çıkardı

Ýnterpol Haşimi için yakalama kararı çıkardı

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı.

Interpol, Iraklı yetkililerin talebi üzerine Haşimi'nin ülkedeki terör saldırılarını finanse etmek ve bunlara yardım etmek şüphesiyle yakalanması için kırmızı bülten yayımladıðını duyurdu.

Ýnterpol’un kırmızı bülteni, teşkilata üye 190 ülkeyi kapsıyor. Irak mahkemesinin hakkında çıkardıðı yakalama kararı kapsamın çıkarılan kırmızı bülten, Haşimi’nin yerinin tespit edilerek tutuklanması anlamına geliyor.

Irak mahkemesi, bir soruşturma kapsamında ele geçirilen bomba malzemeleri ile gözaltına alınan kişilerin ifadelerine dayanarak Haşimi hakkında, kendine baðlı ölüm timi kurarak terörist faaliyetlerde bulunma suçundan yakalama kararı çıkarmıştı. Suçlamaları reddeden Haşimi, hakkında mahkeme kararı çıkarılmadan önce Federal Kürdistan Bölgesine sıðınmıştı. Federal Kürdistan Bölgesi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin Haşimi’nin Baðdat yönetimine teslim edilmesi talebini reddederek, yargılanmasının uluslar arası denetimde, Kerkük gibi bir alanda gerçekleştirilmesini istemişti.

Baðdat ve Hewler arasında tartışma sürerken Haşimi önce Katar ve Suudi Arabistan'a ardından da Türkiye'ye gitmişti. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hala Türkiye'de bulunuyor.

ANF NEWS AGENCY