Ýspanya’da ‘ödemek istemiyorum’ eylemleri yayılıyor

Ýspanya’da ‘ödemek istemiyorum’ eylemleri yayılıyor

Ýspanya'da ekonomik krizin etkisiyle özellikle ulaşım sektöründe ortaya çıkan "ödemek istemiyorum" eylemleri ülke geneline yayılmaya başladı.

Ýlk olarak Madrid ve Barcelona'daki bazı metrolarda küçük grupların başlattıðı, "ben ödemiyorum" adlı biletsiz metroya binme eylemleri otoyollara da sıçradı. Katalonya ve Valencia bölgelerinde geçen Pazar yapılan ve binlerce aracı otoyollarda buluşturan "ödemek istemiyorum" isimli eylem 13 otoyol gişesinde gerçekleşti.

Gişelerde 12 kilometrelik uzun kuyruklar oluşurken, "ödemek istemiyorum" (#novulllpagar) adlı platformun çaðrısıyla gerçekleşen eylemde, arabayla gişe önlerine gelen vatandaşlar, gişe memuruna "iyi günler, ödemeyi reddediyorum" diyerek otoyol geçiş ücretini vermedi.

Herhangi bir polis müdahalesinin olmadıðı eylemlerde, ücret ödemeyen araç sahipleri, gişe memuru tarafından plaka kayıtları alınarak, otoyola girişine izin verildi.

Verilen bilgiye göre, ücret ödemeden otoyoldan geçen 3 bin 87 araca 100'er euroluk para cezaları kesildiði ve bu cezaların posta ile yollanacaðı kaydedildi.

1 Mayıs'ta başlayan ve ikincisi 20 Mayıs'ta gerçekleşen otoyollardaki "ödemek istemiyorum" eylemlerinin, Haziran ayında da süreceði açıklandı.

ANF NEWS AGENCY