Ýspanyollar 55 kentte sokaklara döküldü

Ýspanyollar 55 kentte sokaklara döküldü

Ýspanya'nın 55 kentinde bugün düzenlenen gösterilerde, hükümetin ekonomik krize karşı yürürlüðe koyduðu önlemler protesto edildi.

Hükümetin son olarak eðitim ve saðlık sektörlerinde aldıðı, 10 milyar euroluk tasarrufun öngörüldüðü kesintiler, Ýspanyolları bir kez daha sokaklara döktü.

Devletin Sosyal Hizmetleri ve Refahını Savunma Sosyal Platformu'nun çaðrısıyla yapılan gösterilere, işçi sendikaları da destek verirken, muhalefetteki Sosyalist Ýşçi Partisi (PSOE) ve komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partileri de temsilcilerini gönderdi.

Yaðmur altında yapılan Madrid'deki gösterilere polis kaynaklarına göre 9 bin, organizatörlere göre 40 bin kişi katıldı.

''Haberciler uyarıyor: reçeteleri ödeme zamanı geldi'', ''Bir daha asla hasta olmayacaðız'', ''Eðer bırakırsak, nefes aldıðımız havadan da para alacaklar'', ''Saðlıksız, eðitimsiz, işsiz ve utanmazsızın'' yazılı pankartların açıldıðı gösteride, saðcı hükümet sert dille eleştirildi. Hükümete, muhalefetin sesini de dikkate alması ve diyalog kurması çaðrısını yapan sendika

temsilcileri ve sosyal platformun yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, ''Bu ülkede, temel sosyal hizmetleri elde etmek çok uzun yıllar aldı ve şu anda bunlara saldırı var'' ifadesini kullandı.

ANF NEWS AGENCY