Ýsrail’de açlık grevindeki tutsakların sayısı 1500’ü aştı

Ýsrail’de açlık grevindeki tutsakların sayısı 1500’ü aştı

Ýsrail cezaevlerinde açlık grevi yapan Filistinlilerin sayısı 1500'ü aştı. Ýsrail Cezaevi Kurumu, ikisi iki ayı aşkındır en az bin 550 kişinin açlık grevinde olduðunu bildirdi.

Cezaevi sözcüsü Sivan Weizman, son iki günde 100 Filistinlinin daha yemek yemeyi reddettiðini belirtti. Ýsrail cezaevlerinde halen 4 bin 700 Filistinli tutuluyor.

Bu arada iki ayı aşkındır açlık grevi yapan Bilal Diyab ve Tahir Halahle'nın saðlık durumlarınınsa kötü olduðu kaydedildi.

Ýsrail cezaevlerindeki Filistinlilerin çoðu 17 Nisan'da, koşullarının iyileştirilesi, hücre uygulamasına son verilmesi ve süresiz tutukluluðun sona ermesi talepleriyle açlık grevine başlamıştı.

Öte yandan yaklaşık 250 Filistinli öðrenci, Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınındaki Ofer cezaevinin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Öðrencilerin bir kısmının Ýsrail askerlerine taş attıðı, buna karşılık askerlerin plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiði bildirildi.

Görgü tanıkları, 4 protestocunun yaralandıðını söylerken, Ýsrail ordusu 2 Filistinli ile 4 askerin yaralandıðını açıkladı.

ANF NEWS AGENCY