Yahudi kuruluşundan anti-semitist saldırılara karşı Trump’a çağrı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) son haftalarda Yahudi kuruluşlarına yönelik saldırılar nedeniyle Donald Trump’a acil bir plan hazırlanması çağrısı yapıldı.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) adlı Yahudi kuruluşundan yapılan çağrıda, Donald Trump’ın anti semitizme karşı ulusal bir plan hazırlaması istendi.

Son haftalarda ülkede yaşanan Yahudi düşmanı gösterilere dikkat çeken ADL New York Bürosu Başkanı Evan Bernstein, “Federal hükümet ve Başkan bu anti semitist saldırılara karşı ne yapacaklar?” diye sordu.

Ülke genelindeki gösteri ve saldırılara ilişkin bir aksiyon planı sunduklarını söyleyen Bernstein, bu planın Adalet Bakanlığı’nın geniş çaplı bir soruşturma başlatmasını da içerdiğini kaydetti. Bernstein, federal düzeyde bu konuya ilişkin bir ekip kurulmasını istediklerini belirtti.

Son haftalarda ABD genelinde ırkçı ve anti semitist saldırılar gündeme gelmiş ve Başkan Donald Trump da bu saldıları kınadığını söylemişti.

ADL tarafından açıklanan verilerde, bu yılın başından bu yana Yahudi kuruluşlarına yönelik 121 bomba ihbarı yapılırken, bunların 40 kadarının geçtiğimiz hafta içinde yapıldığı bilgisi verilmişti.