AKP Dersim'de kayyuma da kayyum atadı

Dersim Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Öner görevden alındı, yerine Tunceli Valisi Kaymak atandı.

Dersim Belediyesi eş başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun’un tutuklanmasının ardından yerlerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Olgun Öner’in yerine de kayyum atandı. Öner'in yerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Tunceli Valisi Osman Kaymak atandı. Belediye personeline de bu yönlü talimat verildi ve Öner’in adının geçtiği yazışmaların durdurulması istendi. 

NELER YAPTI?

Atandığı 17 Kasım’dan bu yana büyük tepki çeken Öner, Dersim Belediyesi yazan tabelanın üzerine daha büyük tabela ile Tunceli Belediyesi, Dersim Yeraltı Çarşısı’nın ismini Tunceli Yeraltı Çarşısı diye değiştirdi. Dersim Belediyesi Nikah Salonu’nun ismini de Tunceli Belediyesi Nikah Salonu olarak değiştirdi. Yine belediye içerisindeki odalara asılan Kirmanckî isimlerin yazıldığı levhaları kaldırttı.

Öner, belediye içerisinde faaliyet yürüten Kadın Politikaları Müdürlüğü’nü ve Belediye Meclisi’ni de feshetti. Belediye Eş başkan yardımcısı Hüseyin Tunç’u da görevden alarak halkın seçilmişini bırakmadı.
Öner, ikinci katta hiçbir personel bırakmayarak kendine özel tuttuğu çaycısı ile birlikte kurşun geçirmez zırh ve pencereler yaptırdı. Tutuklu bulunan belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun döneminde alınan temizlik aracını da kendi alımıymış gibi gösterdi.