AKP/Saray'ın siyasi soykırımı sürüyor

AKP/Saray rejimi, teslim alamadığı Kürt halkı ve HDP'ye dönük türlü bahanelerle siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor.

Manisa'da daha önce serbest bırakılan siyasetçiler bir kez daha gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınanlara ise tuhaf suçlamalar yöneltildi.

MANİSA

Manisa’da 12 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alınıp 9 Ocak'ta adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Salihli İlçe Eş Başkanı Abdulkadir Murg, Akhisar İlçe Eş Başkanı Sıddık Bülbül, Gölmarmara İlçe Eş Başkanı Tarık Şahin, Sarıgöl İlçe Eş Başkanı Abdulhamit Kozcan, Alaşehir İlçe Eş Başkanı Muzaffer Genç ve Yunus Emre İlçe Yöneticisi Rahmettullah Yapıl, savcılığın itirazı üzerine gece evlerine yapılan polis baskını ile yeniden gözaltına alındı.

Siyasetçilerin İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi.

İZMİR

İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı eylemle ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan BES üyesi adliye çalışanları, yıllar önce kendini fesheden Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu'na (THKO) üye kazandırmakla suçlandı!

Gözaltındakiler beş günlük avukat yasağının ardından emniyetteki ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, ifade tutanaklarına göre ise 6 kişinin, saldırı ile herhangi bir alakası olmadığı ve farklı soruşturmalardan gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

Gözaltlılara ilişin açıklama yapan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, keyfi gözaltıları kınadıklarını belirtti.