GÖRÜNTÜLÜ

Almanya ve Kanada'da 'Hayır' çalışmaları

Kanada'nın Toronto ve Almanya'nın Hannover ile Frankfurt kentlerinde, referandum için 'Hayır' kampanyası kapsamında çalışmalara başlandı.

HANNOVER

Almanya'nın Niedersachsen eyaletinin başkenti Hannover'de Hayır Kampanyası için start verildi.

HDK-H, NAV-DEM, NAV-YEK, RONAHİ Kadın Meclisi, FİDEF, SYKP, ATİF, ADHK  Peine Salzgitter, Hildesheim, Braunscweig, Oldenburglı birçok demokratik kurum ve şahsiyet toplantıda görüş bildirdiler.
Kampanyanın çalışmalarına en yakın zamanda başlanacak. Nidersachsen eyaletinde komisyonların kurulması da kararlaştırıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda şu mesajlar verildi:

"7 Haziran ve 1 Kasım'daki seçimler gibi referandumda da alanları boş bırakmayacağız. Kürdistan ve Türkiye halkımızın yanında olacağız. Faşizme yol bırakmayacağız. Devletin katliamlarına tahammülümüz yok; yeni bir Hitler'in dünyada yeri yok."

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Avrupa Hayır Platformu öncülüğünde Frankfurt Hayır Platformu kuruldu.

Frankfurt Halk Evinde yapılan toplantıya Frankfurt ve çerçevesinde yaşayan çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan HDK Almanya Meclis Üyesi Mehmet Emin Yıldız, planlarına değinerek, kaydı olmayanların kaydını yapacaklarını; seçmenleri sandığa taşıyacaklarını ve sandık güvenliğini sağlayacaklarını belirtti. Yine kampanya için kişilerin belirlenip Türkiye'ye gönderileceği de açıklandı.

Yıldız, "Frankurt çerçevesinde yaşayan, 'Hayır' kampanyasını destekleyen her kesimle irtibata geçip ortak bir çalışma yürütmeliyiz" dedi.

HDK-F Eş Başkanı  Şengül Yalçın ise şunları söyledi: "Bizler 'Hayır' kampanyası için sadece kendi etrafımızda sınırlı kalmamalıyız; bizden uzak olan, kafasında soru işareti olan kitlelere de ulaşmalıyız. AKP camilerde 'Evet' oyu için propaganda yapıyor, biz de  kendi materyalimizi alıp camilere gidip kendi çalışmamızı yürütmeliyiz. Gençlik içinde iyi bir propaganda yapmalıyız; gençleri 'Hayır' etrafında örgütlemeliyiz."

Toplantıda 9 kişilik koordinasyon da belirlendi.

TORONTO

Kanada'nın Toronto kentinde 15 Şubat Komplosu, Kürt Halk Meclisi öncülüğünde yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe Kürtler ve dostlarıyla Kanadalı yaşamını yitiren YPG'lilerin aileleri de katıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, Öcalan'ın özgürlüğüne kadar Toronto'daki Kürtlerin de mücadeleye devam edeceği mesajı verildi.

Kitle, sinevizyon gösteriminin ardından 25 kilometrelik yolu 6 saat süresince yürüdü.  Kürt Derneğinde başlayan yürüyüşüm sonunda Kanadalı aileler de konuştu.