Avrupa’da ‘HAYIR’ kampanyası çalışmaları sürüyor

16 Nisan’da yapılacak referandum için Avrupa’nın birçok kentinde çalışmalar yürütülüyor.

Almanya’nın Nürnberg kentinde Hayır Platformu çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor. Halk toplantıları, ev ziyaretleri, “hayır” mitingleri, stant açma biçiminde devam eden çalışmalar kapsamında kentin en kalabalık meydanlarından biri olan Plärer’de stant açıldı.

Çok sayıda bildiri dağıtılırken, insanlarla tek tek konuşularak, 16 Nisan’daki referandumda neden hayır denmesi gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapılıyor, insanlar ikna edilmeye çalışılıyor. Çevreden geçen Almanlar da standa yoğun ilgi gösterdi.

KÖLN/LEVERKUSEN

Dün Köln ve Leverkusen kentlerinde -dört ayrı yerde "Hayır" standları açıldı. Dört standta binlerce bildiri dağıtılırken, kamuoyuna referandumla ilgili tavır konusunda bilgilendirme yapıldı.

Köln'de ilk stand saat 11:00'de Chorweiler semtinde Halk Pazarı'nın yanında açıldı. Standı Hayır Platformu'nda yer alan Chorweiler Alevi Kültür Merkezi ve Yaşanacak Dünya açtı.

Köln Dom Katedrali'nin yanındaki şehrin ana çarşısında da saat 16:00'da bir stand açıldı. Standta Hayır Platformu'nda yer alan Köln Viyan Kadın Meclisi Görev aldı.

Köln Ehrenfeld semtinde de saat 16:00'da bir stand açıldı. Hayır Platformu'nda yer alan ADHK öncülüğünde açılan standta Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Yaşanacak Dünya ve AGİF görev aldı.

Leverkusen kentinde ise Leverkusen Hayır Platformu öncülüğünde bir stand açıldı. Şehir merkezinde saat 12:00'da açılan standta bildiriler dağıtıldı, bilgilendirme yapıldı.

MANNHEIM

Almanya'nın Mannheim kentinde ‘Hayır’ Platformu stant açtı. HBF önünde açılan stantta üç dilde yazılan yüzlerce bildiri dağıtıldı ve okundu. 
Stantta ‘HAYIR’ ve ‘NA’ şarkıları çalındı.

Kürtçe ve Türkçe olarak müzik stant eylemi boyunca çalındı. 

LİNZ

Avusturya’nın Linz kentinde de “hayır” konulu bir halk toplantısı düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç referandumda “Hayır” demenin tüm halklar için neden önemli olduğunu anlatarak, halkı sandıklara davet etti.

Türkiye’de gerçek muhalif çizginin HDP projesi olduğunu da söyledi. Koç’tan sonra HDP eski milletvekili Özdal Üçer bir konuşma yaptı. Üçer, 7 Haziran ruhuyla örgütlenme ve kazanmak gerektiğine dikkat çekti.