YENİLENDİ

Avrupa’da Öcalan’a özgürlük eylemleri

Almanya’nın Lahr, Stuttgart, Köln, Sarbrücken ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde 'Öcalan’a özgürlük' şiarıyla eylem ve mitingler düzenlendi.

LAHR

Almanya’nın Lahr şehrinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü ve mitingi düzenlendi. Dün öğleden sora Schlüssel Platz Meydanı’nda başlayan yürüyüşte Öcalan’ın posterleri ve YPG-YPJ bayrakları taşındı. Markt Platz’da bitirilen yürüyüşün ardından yapılan mitingle eylem sonlandı.

Eylemde, Almanca bildiriler okundu ve sık sık “Terörist Türkiye”, “Terörist Erdoğan ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

STUTUGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Demokratik Güç birliği Platformunun çağrısıyla “Abdullah Öcalan’a özgürlük” eylemi düzenlendi. Dün saat 14.30’da Lautenschlagerstrasse’de başlayan yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Yürüyüşte Kürt Kadın Hareketi, “Sara ve Sêvê’lerin Özgürlük ruhuyla Özyönetimlerle Özgür Yaşama”, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecritte son!”, “Kadın kırımına hayır, Kürt kadınları olarak Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü istiyoruz’’ pankartları taşıdı.

Yürüyüşte sık sık “Kürdistan’a barış”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük!”, “Biji Rebér APO!” sloganları atıldı. Schlossplatz Meydanı’nda yapılan mitingde okunan Almanca bildiriden sonra eylem sonlandırıldı.

KÖLN

Dün öğlenden sonra Almanya’nın Köln, Bonn, Düsseldorf kentlerinde yaşayan Kürdistanlıların katılımıyla Öcalan’a Özgürlük şiarıyla yürüdü.

Köln Ebertplatz’da başlayan yürüyüş Rudolfplatz’da yapılan mitingle sonlandırıldı. Mitingde, Nav-Dem, FEDA ve YJK-E adına yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü talep edildi. Eylemde, Erdoğan diktasının Kürdistan da uyguladığı faşizan ve soykırım uygulamalarının başarıya ulaşamayacağı vurgulanarak, topyekûn direniş çağrısı yapıldı.

Yürüyüşe Rojavalı gençlerin ulusal kıyafetleriyle katılması da dikkat çekti ve eyleme renk kattı.

SARBRÜCKEN

Almanya'nın Sarbrücken kentinde de dün saat 14’te Avrupa Galeri'nin önünde toplanan Kürdistanlı ve dostları Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bir miting gerçekleştirdi. 1 dakikalık saygı duruşunun ardında yapılan konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın Kürt halkı için önemi vurgulandı. Türkiye ve Ortadoğu’daki barışın sağlanabilmesi için Öcalan’ın rolü ve etkisine dikkat çekildi. Eylemciler sık sık Öcalan lehine sloganlar attı.

ZÜRİH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrittin kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşturulması için İsviçre’nin Zürih kentinde Ciwanên Azad öncülüğünde İsviçreli gençlerin de destek verdiği bir eylem yapıldı. 
Helvetiaplatz Meydanı’nda bir araya gelen onlarca genç burada yaklaşık 4 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Almanca, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Helvetiaplatz Meydanı’nda yapılan konuşmalarda Ciwanên Azad ve Jinen Azad olarak kadın erkek ayrımı yapmadan herkesi insanlık saflarında mücadeleye çağırıyoruz denildi. Eylem daha sonra atılan sloganlarla sonlandırıldı.