Avusturya’da ‘HAYIR’ Platformu kuruldu

Avusturya’da 12 çatı kurumun içinde olduğu 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu için 'HAYIR' platformu kuruldu.

Avusturya’nın dört bir yerinden olan 12 çatı örgüte bağlı kurumlar oy işlemleri bitene kadar aktif çalışma yürütecek.

Platform kurulduktan sonra yapılan açıklamada, farklı renklerle, inançlarla, dünya görüşleriyle, kadın, erkek, genç, yaşlı bir tek şeye inandıkları için bir araya geldikleri belirtildi. “İnancımız şudur ki ne tek ‘adam’ başkanlığında bir Türkiye ne de bugüne kadar sürdürülmüş tekçi zihniyet Türkiye’de yaşayan halkların, ezilenlerin faydasına olamaz” denilen açıklamada, Avusturya’da yaşayan ve Türkiye’deki demokrasinin ve özgürlüklerin savunucuları olarak referandum sürecinde en aktif şekilde kaderlerini bir kişinin eline teslim edilmesinin önüne geçmek için çalışılacağı vurgulandı.

Avusturya ‘Hayır’ Platformu’nun “HAYIR” diyen herkese açık olduğunun altının da çizildiği açıklamada, “Gelin birlikte geleceğimiz için bir kişinin değil, herkesin söz sahibi olduğu bir memleket kuralım” denildi” çağrısı yapıldı.

Avusturya HAYIR Platformuna [email protected] adresinden ya da “Avusturya HAYIR Platformu” resmi Facebook sayfasından ulaşılabileceği de dile getirilen açıklamada, “Bunun için 18-26 Şubat tarihleri arası hafta içi günlerde 09:00 – 16:00, hafta sonu ise 12:00 – 15:00 saatleri arası Konsoloslukta (Hietzinger Hauptstraße 29, 1130 Wien) seçmen kütük kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

OY KULLANMA İŞLEMİ

27 Mart – 9 Nisan arası hafta sonu dahil her gün yine Konsolosluk binasında 09.00 – 21.00 saatleri arası oy kullanılabilecektir” denildi.

Avusturya’daki tüm Demokratik Kürt Toplum Merkezleri’nde seçmenleri bilgilendirmek için stand kurulduğu ve seçmenlerin bilgilendirildiği de kaydedildi.