Belçika’da ‘HAYIR’ Platformu kuruldu

Türkiye’de tek Adam Rejiminin resmileştirmek amacıyla 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ‘HAYIR’ demek ve güçlü bir kampanya örgütlemek için Belçika’da birçok kurum ve birey bir araya gelerek Belçika Hayır Platformu’nu kurdu.

“Birlikte güçlüyüz” şiarıyla bugün yapılan bir basın açıklamasıyla Belçika Hayır Platformu’nun kuruluşu ilan edildi ve diktatörlüğe geçit vermeyeceğiz denildi.

Belçika Hayır Platformu’nun tarafından imzalanan deklarasyondan notlar:

 FAŞİZME, TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE HAYIR!..

*Halkların iradesinin hiçe sayılarak, süresiz olağanüstü hâl, savaş yasaları ve kararnamelerle Saray’dan yönetilen bir Türkiye’ye HAYIR!

*Yasama, yürütme ve yargı gücünü tek bir elde toplayan diktatörlük rejimine HAYIR!

*Tek bir adamı meclisi fesih yetkisi dahil sınırsız yetkilerle donatan, seçilmemiş yakınlarını yönetime getirme hakkı tanıyan, isterse ölümüne kadar cumhurbaşkanı olmasına olanak tanıyan hanedanlık sistemine HAYIR!

*Ezilen halkları, ulusları, sınıfları, inançları, kadınları, LGBTİ’leri ötekileştirip, Saray’daki diktatörü onaylayan bir Anayasa’ya HAYIR diyoruz!

*HAYIR diyoruz, çünkü: 

*“Tek Millet, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Vatan” diyerek Kürtlerin ve diğer tüm halkların varlığı inkar edilmesin, demokratik hakları tanınsın istiyoruz.

*Herkesin kendi anadilinde eğitim hakkı olsun istiyoruz.

*Türkiye ve Kürdistan halklarının demokratik bir toplumsal düzende yaşamasını istiyoruz.

*Aleviler, Êzidîler, Ermeniler, Süryaniler, farklı inanç ve kültürler ötekileştirilmesin istiyoruz.

*İşçilere sadaka değil, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı; kiralık işçilik yasası ile köleleştirme değil, güvenceli iş hakkı istiyoruz.

*İnsan hakları ihlal edilmesin, işkencecilerden hesap sorulsun istiyoruz.

*Kadınlar eve hapsedilmesin, emeklerine el konulup köleleştirilmesin, annelik kimliği dayatılmasın, özgürlüklerinin önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz.

*Kadınlara yönelik şiddet, gerici yaşam biçimi dayatması, çocuklara tecavüzü yasalaştırma girişimleri, LGBTİ’leri ötekileştirme ve katletme ve nihayet erkek egemenliği son bulsun istiyoruz.

Hep birlikte eşit, demokratik ve özgürlükçü bir ülke için HAYIR diyelim!

Tüm halkların demokratik haklarının garanti altına alan bir anayasa istediklerini deklare eden Belçika Hayır Platformu istenilen bu anayasa değişikliği bunların tam tersini getirdiği için HAYIR diyelim açıklamasında bulundu.

BELÇİKA HAYIR PLATFORMU BİLEŞENİ

Gazeteci Doğan Özgüden, gazeteci İnci Tuğsavul, karikatürist İsmail Doğan, Fatma Binici (Avrupa Alevi Kadınlar Birliği), yazar/sosyolog Kadir Amaç, tiyatrocu Ali Rıza Soydan, İnfo-Turk, NAV-BEL (Belçika Demokratik Kürt Toplum Merkezi), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), Belçika Süryani Dernekleri, Belçika Ermeni Demokratlar Derneği, Belçika Kürt Kadın Hareketi, SKB-Belçika (Sosyalist Kadınlar Birliği), Brüksel Halkevi, Belçika Maraş Girişimi, Toplumsal Dayanışma Ağı Belçika İnisiyatifi, Avrupa Futbol Federasyonu, HDK-Belçika, KCDK-E (Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Kongresi), ESP Avrupa Temsilciliği, Emek ve Özgürlük Cephesi Avrupa İnisiyatifi, ATİK- Belçika (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu), Devrimci Parti