Bern ve Hamburg’da anma

İsviçre’nin Bern kentinde PYD kurucularından Osman Süleyman ile Almanya’nın Hamburg kentinde gerillalar Osman Derdeli, Süleyman Demir ile Viyan Soran anıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde PYD kurucusu ve Kobanê parlamenteri Osman Süleyman anıldı.

DKTM’de 2008 yılında Baas rejimi tarafından işkenceyle katledilen PYD kurucusu ve Kobanê parlamenteri Osman Süleyman yapılan anıldı.

Onlarca Kürdistanlının katılımıyla PYD İsviçre ve Bern şehit aileleri komisyonun düzenlediği anma programı saygı duruşuyla başladı. Dem-Kurd, PYD adına ve Osman Süleyman'ın mücadele arkadaşları birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Süleyman'ın Kürtler bu mücadeleyi kazanmasını vasiyet ettiği belirtildi ve bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiği söyledi.

Anma "Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sonlandırıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde PYD kurucularından Osman Süleyman, HPG gerillası Süleyman Demir (Zerdeş Nupelda) ile Viyan Soran anıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı anmada Demir’in abisi Ekrem Demir bir konuşma yaptı. Kardeşinin ailesinin onuru ve gururu olduğunu belirten Demir, “Sadece ailenin değil tüm Kürdistan halkının şehididir” dedi.

Hamburg PYD temsilcilerinden Cihan Fettah ise Osman Süleyman’ın hayatını anlattı. Süleyman’ın öğretmen olduğunu ve halkın arasında oldukça çok sevildiğini söyleyen Fettah, Süleyman’ın Suriye parlamentosunda da 4 sene boyunca halkının temsilcisi olarak çalıştığını belirtti.

Anma sloganlarla sona erdi.