Bordeaux'da 'OHAL' paneli: AKP korkudan ne yapacağını şaşırdı

Fransa'nın Bordeaux kentinde HDK-Fransa tarafından OHAL üzerine panel düzenlendi.

Fransa’nın Bordeaux kentinde HDK-Fransa eş sözcüleri Zeynep Birsel Ocak ve İbrahim Seydo Aydoğan’ın katılımıyla, Türkiye ve Kürdistan'daki Olağanüstü Hal'in (OHAL) anlatıldığı bir panel düzenlendi. 

Bordeaux Demokratik Kürt Toplum Merkezi konferans salonunda düzenlenen panelde, HDK-Bordeaux Eş Sözcüsü Baran Aktaş moderatörlüğü üstlendi. Panele değişik çevrelerden dinleyicilerin katılımı gözlendi. 

OCAK: BÜTÜN DEVRİMCİ VE DEMOKRAT SESLER BİRLEŞMELİ

HDK-Fransa Eş Sözcüsü Ocak, HDP milletvekillerinin tutuklanmasından parti çalışanlarına kadar, üyelerine kadar bir siyasi soykırım uygulanmasının aslında '80'li ve '90'lı yıllardaki sıkıyönetim ve OHAL uygulamalarıyla aynı amaçlarla yapıldığını örneklerle anlattı. Buna karşı çıkmanın tek yolunun direnerek örgütlenmeden geçtiğini belirten Ocak, Türkiye'deki bütün devrimci ve demokrat seslerin bir arada mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti. 

AYDOĞAN: DİRENİŞ HER ALANDA SÜRECEK

HDK-Fransa Eş Sözcüsü Aydogan ise 1994'te Meclis kapısından polis arabasına bindirilen Orhan Doğan ile 2016'da evinden alınıp bu sefer helikopterle kaçırılan Selahattin Demirtaş'ın durumunu hatırlatarak, AKP hükümetinin artık korkudan ne yapacağını şaşırdığını ifade etti. Dayatılan şiddet oyununa düşmeyeceklerini de söyleyen Aydoğan, direnişin her alanda sürdürüldüğünü, anlamını yitiren Meclis çatısı altında bile sürdürülmeye devam edeceğini, çünkü AKP'nin hayalinin de bütün Meclisi ele geçirmek olduğunu söyledi. Aydoğan, HDK ve HDP var oldukça bunu başaramayacağını bildiğinden dolayı iktidarın bu kadar barbarlaştığını ve devlet terörünü bir gündelik siyaset halinde uyguladığına dikkati çekti. 

Yaklaşık iki saat süren panel, dinleyicilerin yorum ve sorularının ardından sona erdi.