'Bu sürecin bedeli ağır ama kazanımları büyük olacak'

Avusturya'da düzenlenen panelde, Kürtler için önemli bir sürecin içinden geçildiğine vurgu yapıldı ve ödenecek bedellerin yanı sıra kazanımların da büyük olacağı belirtildi.

Avusturya'nın St. Pölten kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinin organize ettiği halk toplantısına Kürdistanlılar ve dostları yoğun katılım sağladı.

Toplantıda konuşanlar, Kürdistan halkının önemli bir süreci yaşadığını ve bu sürecin bedelleri ağır olsa da kazanımlarının büyük olacağını belirtti.

'DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER!'

AKP zulmüne dikkat çekilen konuşmalarda, şu mesajlar verildi: "Savaşın kararını Kürtler değil, AKP almıştır ve bugünkü kaosun sebebi savaş kararını alanların kendisidir. '90'larda uygulanan vahşet bugün daha da üst bir perdeden devam ettirilerek sonuç alınmaya çalışılıyor. Ne gözaltı ve tutuklamalar, ne zulüm, işkence ne de yapılan katliamlar o dönemde bu halka diz çöktüremediyse, bugün de diz çöktüremeyecektir. Kazanan, bu halkın haklı, meşru mücadelesi olacaktır."

Toplantı, Kardeş Aile Kampanyası'nı sahiplenme,1-2 Şubat 2017’deki St.Pölten Viyana uzun yürüyüşü ve Strasburg mitingine katılım çağrısıyla son buldu.