CDK-F'den 23 Ocak'taki mitinge güçlü katılım çağrısı

CDK-F, 23 Ocak'ta Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için düzenlenecek mitinge çağırdı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinin ardından Paris'te 23 Ocak Pazartesi günü görülmesi gereken duruşmanın takipçisi olmak için Kürdistanlılar ve dostlarını yapılacak mitinge çağırdı.

CDK-F Eş Başkanlığı, bugünkü yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

"9 Ocak 2013 tarihinde katledilen devrimci üç Kürt kadının davası görülecektir. Üzerinden dört yıl geçmesine rağmen mahkemenin görülmemesini  Fransa hükümetinin mahkemelere müdahalesi olarak görüyoruz. Bu dosyanın soruşturması Mayıs 2015'te bitmesine rağmen o günden bugüne dosyaya bir delil sunulmamasına rağmen mahkemenin sebepsizce ertelenmesi yaşanmıştır. En son olarak 23 Ocak 2017'ye ertelenen mahkemenin hemen arifesinde sanığın şüpheli ölümü Fransa'nın Türk devletini ve istihbaratını (MİT) korumaya alma anlamını taşımaktadır. Zanlının şüpheli ölümü karşısında mahkemenin düşürülmesi istenebilir. Bu durumu Kürtler kabul etmeyecek; düşürülmesini engelleyecektir. Zanlı ölmüş olabilir ama asıl failler dışarıdalar. 
Üç Kadın şehidimizin asıl katilleri ortaya çıkarılıncaya kadar başta kurumumuz Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) takipçisi olacaktır. Bu temelde kadın arkadaşlarımızın davasının görüleceği 23 Ocak Pazartesi günü Chatelet Meydanı'nda yapılacak mitinge Kürdistanlılar ve dostları güçlü katılmalıdır."