Doğu Kürdistan’da İran ile ABD güreşi

Diplomatik alanda birbirine rakip olan İran ve ABD, sportif sahada da karşı karşıya geldi.

Doğu Kürdistan’ın Kırmaşan kentinde İran tarafından Dünya Güreş Kupası organize edildi. Amerikan güreş ekibinin İran’a girişi ilgin engellendi. Ancak son dakikada izin verildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran vatandaşlarının ABD’ye girişini engelleyen kararnamesi ardından İran da misillemede bulunmuştu.

Kırmaşan’da üç boyunca yaşanan müsabakaların ardından, İranlı ekip Amerikalı rakipleri karşısında üstünlük sağladı. İran, sekiz kategoriden beşini kazandı.

Final maçında, 125 kilogram kategoride İranlı Komeyl Gasemi ile Amerikalı Nick Gwazdowski karşı karşıya geldi. Gasemi’nin kazanması, İran’a altın madalya getirdi.

Amerikalı 13 güreşçinin İran’a girişine 5 Şubat günü izin verilmişti. Bu izin, Amerikan mahkemesinin Trump’ın 7 ülke vatandaşlarına yasak getiren kararnamesini askıya alması ardından verildi.

Dünya Güreş Kupası’nın başından bu yana, iki ülkenin atletleri, her iki ulusu spor alanında bir araya getirme konusunda ısrarcı oldular.

Amerikalı güreşçi Jordan Burroughs, Instagram hesabında sıcak karşılamadan dolayı minnettar olduğunu belirtti. Diğer bir güreşçi Richard Perry, “Burada Kırmaşan’da ABD’ye sevgi ve saygı çoktu” dedi.