Erdoğan tehdit ediyor, Avrupa kana bulanıyor

Erdoğan’ın Avrupa ülkelerinin tehdit etmesinin ardından başlayan patlamalar, saldırılar tesadüf değil. ANF'nin ele geçirdiği DAİŞ belgeleri, Erdoğan ve hükümetinin Avrupa'yı neye dayanarak tehdit ettiklerini sergiliyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, Avrupa’yı tehdit etmesinin hemen ardından İslamcı teröristler harekete geçiyor. Bu döngü dün de devam etti. Erdoğan’ın Avrupa’yı tehdidinden saatler sonra İngiltere saldırıya maruz kaldı.Türk devleti ile DAİŞ ve Nusra gibi çetelerin terör döngüsüne karşı mücadele eden Kürtler, bu konudaki uyarılarını sürdürmekle kalmıyor, bu ilişkiyi gösteren belgeleri, bilgileri de paylaşıyor. Geçen hafta DAİŞ elemanlarının Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişleriyle ilgili yazışmaları yayınladık. Bunlara bir yenisi daha eklendi. Almanya’ya gidecek olan DAİŞ elemanı Ehmed Hesen El Obéd’in görevlendirme belgesi.

Erdoğan’ın Avrupa ülkelerinin tehdit etmesinin ardından başlayan patlamalar, saldırılar tesadüf değil. Tehdidin ardından DAİŞ’in elemanlarını Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderdiği veya mevcut elemanlarını harekete geçirdiği anlaşılıyor. Dün sabah yaptığı konuşmada AB ülkelerini tehdit eden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” dedi. Saatler sonra İngiltere Parlamentosu ve Westminster Köprüsü’nde düzenlenen saldırıda 4 kişi ölürken, en az 20 kişi de yaralandı.

DAİŞ belgeleri, Erdoğan ve hükümetinin Avrupa ülkelerini neye dayanarak tehdit ettiklerini sergiliyor. DAİŞ’in Türkiye sorumlusuna yazılan notlarda, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderilmek üzere elemanlarını görevlendirdiği anlaşılıyor. 

Fotoğrafını paylaştığımız DAİŞ elemanı Ehmed Hesen El Obéd, 10 Ekim 2016’da Almanya’ya Türkiye üzerinden gönderilmek üzere görevlendirilmiş. Görevlendirme talimatında DAİŞ’in klasik formatı kullanılmış. “Kardeşimiz Ehmed Hesen El Obéd müminlerin emiri Ebubekir Bağdadi’nin bilgisi ve isteği üzerine görevlendirilmiştir. Sizin üzerinizden Almanya’ya halkın içinde geçmek üzere görevlendirilmiştir. Almanya’da yapması gerekenlerin perspektiflerini ise sizinle yapacağı görüşmede siz belirleyeceksiniz” denilen görevlendirmenin muhatabı ise Türkiye’de misafir edilen DAİŞ sorumluları.

DAHA ÖNCE DE YAYINLADIK

Geçen hafta yayınladığımız iki görevlendirme yazısı da bu formatta ama iki farklı DAİŞ elemanı içindi. Talimatın Türkiye’deki muhatabı ise Ebu Huzeyfa olarak bilinen Mihemed Oglea El Ebdullah. Talimat, DAİŞ’in başı Ebu Bekir El Bağdadi adına yazılıyor.

7 Kasım 2016 tarihli talimatta, Adnan Muhammed Mirli’nin Almanya’ya geçmek üzere görevlendirildiği söyleniyordu. 29 Kasım 2015’e ait Türkiye’nin DAİŞ sorumlusuna yazılmış ve Almanya’ya görevlendirmesi yapılan bir elemana ilişkin talimatta ise “Ebubekir El Bağdadi tarafından kardeşimiz Wail Naci El Heraki’nin Türkiye’ye gitmesi oradan da halkın arasına karışarak Almanya’ya geçmesi için görevlendirildiği” belirtiliyor. Wail Naci El Heraki’ye görevi konusunda Almanya’da yapacağı işlerle ilgili konuşulduğu not düşülüyor. 

İNGİLTERE İLK DEĞİL

Belgeler, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen sene Fransa, Belçika, yine bu yıl Almanya’ya ilişkin yaptığı “yarın buralarda saldırılar olursa ne olur” açıklamalarını hatırlatıyor. Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra Belçika, Fransa, Hollanda, ardından Almanya’da DAİŞ tarafından saldırılar yapılmıştı. Ele geçen yazışma notları bu saldırıların Türkiye’den görevlendirilen kişilerle yapıldığını kanıtlıyor. Son İngiltere saldırısının da Erdoğan’ın tehditlerinin hemen ardından gelmesi, tesadüf değil. Erdoğan’ın kontrol panelini paylaştığı terör ağının hedefindeki devletlerin bu gerçeği daha ne kadar NATO partnerliği, jeostratejik bekçilik ve ekonomik pazarla örteceği de merak konusu.