ESP: Figen Yüksekdağ irademizdir

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin gasp edilmesini yayınladığı yazılı bir açıklamayla kınadı.

Parti açıklamasında 4 Kasım 2016 tarihinden beri AKP ve Saray hukuku tarafından rehin tutulan HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili Figen Yüksekdağ’ın hakkında kesinleşmiş “hapis cezası” gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürüldüğü ifade edilerek “Meclis kürsüsünde de eşitliği, kardeşliği, adaleti ve özgürlüğü savunan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi milyonların iradesine vurulmuş bir darbedir” denildi.

HDPli vekillerin meclis ve sokaktaki siyasetin dışına itilmeye çalışıldığının kaydedildiği açıklamada “HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’da meclise adım attığından beri AKP’nin hedefindeki vekillerden birisi oldu. Kürt halkına yapılan saldırılara sessiz kalmayan ve Rojava Devrimi’ni savunan; işçilerin, kadınların, gençlerin, katliam mağduru ailelerin ve tüm ezilenlerin yanında olan Figen Yüksekdağ’ın esir alınması gibi vekilliğinin de düşürülmesi de tesadüf değildir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de bir “tek adam meclisi” hazırlığı yapıldığının kaydedildiği açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Meclis’ten birlikte geçirdikleri Başkanlık Yasası’nı AKP ve MHP seçmenine bile anlatmakta, onları ikna etmekte zorlananlar baskı, tehdit ve medya manipülasyonları ile referandum kampanyası yürütüyorlar. Şehir şehir, sokak sokak her geçen gün büyüyen HAYIR cephesinde korku ve panik havası yaratmaya çalışıyorlar.

Ama nafile! Nasıl ki gözaltı ve tutuklama saldırıları halkın vekillerinin iradesini kıramadıysa, hapis cezaları ve vekilliğin düşürülmesi de vekillerimizi teslim alamayacaktır. Başta HDP’ye oy vermiş 6 milyon insan olmak üzere demokrasiye inanan herkesi Tek Adam keyfiyeti ve tahammülsüzlüğü ile Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine HAYIR demeye ve tepki göstermeye çağırıyoruz.

Saray hukukunun verdiği cezalar da, vekilliğin düşürülmesi de hükümsüzdür! HDP’li milletvekilleri ve Figen Yüksekdağ irademizdir. Direne direne kazanacağız! Mutlaka kazanacağız! Biz kazanacağız! Büyük insanlık kazanacak!”