Fırat’ın Gazabı Hamlesi: Rakka ve Deyra Zor’a ilişkin önemli açıklama

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, bir haftalık savaş bilançosunu açıkladı ve Rakka ile Deyra Zor bölgelerindeki son duruma ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD’nin Hesekê’deki karargahında yapılan basın toplantısına, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası komutanlarından Dijwar Xebat, YPJ komutanlarından Dilbirîn Kobanê, Deyra Zor Askeri Meclisi Komutanı Ehmed Ebû Xewle hazır bulundu.

Açıklama, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed tarafından okundu.

Uluslararası ve bölgesel, çok sayıda gazetecinin de hazır bulunduğu açıklamada, Rakka’ya giden tüm yolların yakında kesileceği belirtildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi komutanlığı tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Bildiğiniz gibi birçok farklı grupla Rakka ve Deyra Zor’a yönelik kurtarma hamlemiz, halkımıza söz verdiğimiz gibi büyük bir kahramanlık içerisinde devam ediyor. Güçlerimiz teröristlere ağır darbeler vurarak Suriye topraklarını terörden temizlemeyi hedeflemektedir. Güçlerimizin, savaşçılarımızın ve komutanlarımızın halkı teröristlerin karanlığından kurtarma direnişini selamlıyoruz. Bu vesileyle Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin üçüncü aşamasında şehit düşen Xalid El-Ensarî şahsında bütün ölümsüz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bununla birlikte terörün kökünü kazımak için yürüttüğümüz mücadelede bizden yardımlarını esirgemeyen halkımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz.

BİR HAFTALIK BİLANÇO

Güçlerimiz bir haftadan az bir süre içerisinde Rakka ve Deyra Zor’da, büyük bir alanı çetelerden temizlemiştir. Güçlerimiz onlarca köy ve mezrada çetelere ait mayın ve kalıntıları temizlemiş, yüklü miktarda askeri malzeme ve cephaneye el koymuştur. Bu süre içerisinde köylerini terk etmek zorunda kalan yurttaşların güvenli bölgelere geçişi sağlanmış, kısıtlı imkanlara rağmen ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır.

RAKKA VE DEYRA ZOR HALKINA MÜJDE

Hamlenin bu aşamasında Rakka ve Deyra Zor’a ulaşan yolların tamamının kesilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Rakka ve Deyra Zor halkına çok yakında terörün biteceği ve zaferin yakın olduğu müjdesini vereceğiz. Şehitlerimize ve yol arkadaşlarımıza verdiğimiz sözü bir kez daha tekrarlıyor ve demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği temelinde bir yaşamın yakın olduğunu belirtiyoruz.

Bir haftalık bilanço şöyle:

-Rakka ve Deyra Zor’da bin 762 km2’lik alan çetelerden temizlenmiştir.

-Rakka’da 18 köy ve 34 mezra, Deyra Zor’da ise 46 köy ve 177 mezra çetelerden ve mayın vb. çete kalıntılarından temizlenmiştir.

-Bu süre içerisinde 172 çete öldürülmüş, 8 çete sağ olarak güçlerimiz tarafından yakalanmıştır.

-Çetelere ait 2 adet bomba yüklü araç imalathanesi ve bir adet cephane deposu imha edilmiştir.

-Bu süre içerisinde savaşçılar 9 adet bomba yüklü araç, 6 adet askeri araç, 2 adet motosiklet, 2 adet doçka teçhizatlı araç, 2 adet top ve 3 adet keşif uçağı imha edilmiştir.

-30 adet kaleşnikof, 11 adet kaleşnikof şarjörü, 3 bin adet kaleşnikof mermisi, 3 adet rext, 24 adet el bombası, 1 adet Bruno tipi tüfek, 1 adet katyuşa, 4 adet katyuşa roketi, 7 adet BKC tipi tüfek, 3 bin 250 adet BKC mermisi, 3 adet BKC çantası, 7 adet B-7 tipi roketatar, 30 adet B-7 haşvesi, 2 adet B-7 çantası, 2 adet 14,5 mm’lik doçka, 500 adet 14,5 mm’lik doçka mermisi, 1 adet 12,7 mm’lik doçka, 150 adet 12,7 mm’lik doçka mermisi, 1 adet 120 mm’lik havan, 25 adet 120 mm’lik havan roketi, 1 adet 82mm’lik havan, 1 adet 60 mm’lik havan, 1 adet ısı algılayıcı akıllı füze, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet dijital telsiz, 3 adet askeri araç ve 1 adet motosiklete savaşçılarımız tarafından el konulmuştur.

10 SAVAŞÇI YAŞAMINI YİTİRDİ

-Bu süre içerisinde 10 savaşçımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmış, 11 arkadaşımız da yaralanmıştır.’’