Fransa'da 'HAYIR' çalışmaları hızlanıyor

Diktatörlüğün oylanacağı 16 Nisan'daki referandum için Fransa'daki 'HAYIR' çalışmaları hız kazandı. Fransa ve başkent Paris'te halkın sandığa taşınması için kararlar alındı.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde referandum çalışmaları devam ediyor. Dördüncü toplantısını gerçekleştiren seçim koordinasyonu 2 bin seçmene ulaştıklarını ve son üç günde ulaşılamayan herkese ulaşıp sandığa gidilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi. Koordinasyon Sözcüsü, seçim boyunca TC Konsolosluğuna yakın alanda çadır kuracaklarını da aktardı. Toplantıda, tüm seçmenlerin bilgilendirilmesi ve sandığa gitmesi üzerine kararlar da alındı.

PARİS

Fransa Hayır Platformu bileşenleri, referandumda Fransa'da oy verme işlemlerinin başlayacağı 27 Mart öncesinde başkent Paris’te bir basın açıklaması yaptı. 

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde gerçekleşen basın toplantısında eş sözcülerin Kürtçe ve Türkçe yaptıkları açıklamasında şunlar kaydedildi: "AKP ve MHP faşist ortaklığına karşı Fransa'da oluşturulan Hayır Platformu çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirmektedir. Tek adam diktatörlüğüne karşı Hayır Platformu'nda buluşan birleşen Kürt, Türk, Ermeni, Çerkes, Alevi, Sünni; tüm ezilenler Newroz ruhuyla, 7 Haziran ruhuyla, Fransa'da 27 Mart 9 Nisan günleri arasında sandık başına giderek faşizme ve diktatörlüğe gereken cevabı verecektir."

Eş Sözcüler YSK'nin seçim yasalarına uyumayarak Fransa'nın Strasbourg ve Lyon şehirlerinde DİTİB'e bağlı kurumlarda sandıkların kurulmasına değinerek şunları belirttiler: "Alman devletinin DİTİB'e yönelik operasyonlarına karşın, Fransız makamlarına bu konu ile ilgili yapılan itirazlara rağmen bir işlem yapılmamasını kınıyoruz. Bu şehirlerde yaşayan seçmenleriz bu tür usulsüzlüklere rağmen gidip oylarını kullanmalıdır" denildi. 

Platform kampanya çalışmaları çerçevesinde bundan sonraki süreçte Paris'te kurulan çağrı merkezinde binlerce kişiye telefon üzerinden ulaşarak seçimler hakkında bilgilendirme yaparak sandığa yönlendireceklerini belirttiler. 

Fransa Hayır Platformu'nun bu hafta yapacağı kampanya çalışmaları ise şöyle: 

24 Mart 

Drancy Aras düğün salonu geniş katılımlı halk toplantısı. 

25 Mart 

Yürüyüş ve miting 

Yer: Bastille Meydanı 

Saat: 14.00 

26 Mart 

Evry Fırat düğün salonu geniş katılımlı halk toplantısı