GÜNDEM 29 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- Dersim’de seçim güvenliğine ve çalışmalara ilişkin konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Birsen Orhan, “31 Mart Dersim’de DEM’in zaferi olacak. DEM Dersim’siz, Dersim DEM’siz olmaz. Dersim’de biz kazanacağız, Dersim halkı kazanacak” dedi.

- MLSA Eş Direktörü Avukat Veysel Ok, seçimlerde sadece sandığın değil tüm sürecin güvenli olması gerektiğini vurguladı.

- DEM Parti Qoser Belediyesi eş başkan adayı Hamdiye Bilek Turgay, Newroz alanlarında halkın süreçten beklentisini net bir şekilde ifade ettiğini belirterek halkın kendi iradelerini temsil edenleri görev başında görmek istediğini söyledi.

- Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) üyesi sanatçılar 31 Mart seçimlerinde DEM Parti için halkı sandık başına çağırdı.

- DEM Parti Qers Belediyesi Eş Başkan adaylarından Arzu Savaş, bu seçimin halklar için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Gelin oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkalım. Kendimizi de, kentimizi de beraber yönetelim” çağrısında bulundu.

- 7 yıldır rehin tutulan Gültan Kışanak’ın Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına aday olmasının tüm kadınları heyecanlandırdığını ifade eden DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Fatma Koçyiğit, Ankaralı kadınların bu yerel seçimlerde seçeneksiz olmadıklarını

- Türk devletinin hedefinin tüm toplumu tecrit altına almak olduğunu söyleyen TSP üyesi Baki Selçuk, “Tecridi kırmak halkın öncelikli hedeflerinden biri olmalıdır” dedi.

- Demokratik Modernite Akademisi, ‘Toplum İçin Bilim-Kurdistan’ın Devrimci Politik Düşüncesi’ başlığıyla Nisan ayında Slovenya'nın Ljubljana ve Koper şehirlerinde birer konferans düzenleyecek.