Göktepe: Erdoğan faşizmi 16 Nisan'da dersini alacak!

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Göktepe, Erdoğan ve AKP'nin 16 Nisan'da dersini alacağını ve halkın faşizme geçit vermeyeceğini söyledi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Ayşe Göktepe, referandum sürecine ilişkin ANF'ye değerlendirmede bulundu...

Erdoğan faşizminin Kürdistan'da sürdürdüğü fiziki, siyasi ve kültürel soykırımını referandum öncesi arttırdığına dikkat çeken Göktepe, "Bu Kürt halkı için yeni bir durum değil. Ancak şaibeli darbe girişiminden sonra Erdoğan muhalif kesimleri susturmak ve kendi diktatörlüğü önündeki engelleri kaldırmak için HDP eş başkanları ve DBP'li belediye yöneticileri başta olmak faşizan uygulamalara karşı çıkan tüm kesimleri cezaevlerine doldurmuştur. Erdoğan rejimi tüm dünyanın gözleri önünde Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştiriyor. Şu anda 1990'lı yıllarda yaşanan köy yakma ve boşaltma uygulamaları yapılıyor. AKP ve Erdoğan faşizmi halkımıza Çiller'in yaşattığı acı ve katliamları yaşatmaktadır. Kürt halkı ve Kürt anaları Erdoğan'ın zulümlerini asla unutmayacak ve sandığa giderek Erdoğan rejimine dersini verecektir” dedi.

'AKP KÜRTLERİN KAZANIMLARINA TAHAMMÜL EDEMİYOR'

AKP hükümetinin sadece Kuzey Kurdistan'da değil Rojava'da da katliamlar yaptığını hatırlatan Göktepe, "AKP dünyanın neresinde olursa olsun Kürt halkının kazanımlarına tahammül edemiyor. Rojava ve Şengal'de Kürt ve Êzidîlerin kazanımları, kendi kendilerini yönetmelerine tahammül edemeyen Erdoğan bir yandan Rojava'ya saldırırken, aynı zamanda özel eğitilmiş çeteleriyle ve KDP desteğiyle Şengal'e saldırıyor" şeklinde konuştu.
Göktepe, Şengal'e yapılan saldırının Kürt ulusunun birliğine ve özgür geleceğine yönelik bir saldırı olduğu değerlendirmesini yaptıktan sonra KDP'ye Erdoğan'la yaptığı işbirliğini kesme ve ulusal birliğin sağlanması için Kürdistan'ın dört parçasından yükselen taleplere kulak verme çağrısını yaptı. 

'KÜRT VE TÜRK HALKI AKP'YE KANMAYACAK'

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı göstermesinden ve AKP'nin parlamentodaki çoğunluğunu yitirmesinden sonra Erdoğan'ın savaş politikasına döndüğünü ve ülkede kaos yarattığını hatırlatan Göktepe, "Biz tek başımıza iktidara gelmezsek ülkeyi kan götürür, demişlerdi. Öyle de yaptılar. Katliam ve ölümlerle AKP iktidar olmazsa işte böyle bir kaos olur algısı yaratıldı” dedi.

Göktepe, aynı senaryonun 16 Nisan referandumu öncesi uygulamaya konduğunu ve AKP'nin aynı algıyı yaratmaya çalıştığını ifade ederek, "Ama artık hem Kürt, hem de Türk halkı AKP'nin söylemlerine kanmayacak" diye ekledi.

Göktepe şunları belirtti: "Referandum tek adam rejimine, diktatörlüğe ve faşizme dur demek için tüm ezilenler açısından tarihi bir fırsattır. Ülke yol ayrımında. Ya demokrasi ya da tek adam diktatörlüğü. AKP-MHP şer cephesi faşizmi kurumsallaştırmak, sözde anayasa değişikliğiyle diktatörlüklerini kurmak için elinden geleni yapıyor. Başkanlık sistemiyle tüm farklılıkların yok sayıldığı, tekçi bir devlet hedeflenmekte. Bunun adı faşizmdir. Bu faşizmi ele ele omuz omuza vererek durdurabiliriz. İnsanlar yapılmak istenenlerin farkında. Halkımız ve ezilenler tercihlerini demokrasi ve özgürlükten yana yapacaktır.”

'KADINLAR HAYIR'IN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMALI'

AKP'nin politikasından en fazla zarar gören kesimlerin başında kadınların geldiğini, son 15 yıl içinde kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin tavan yaptığını söyleyen Göktepe, ”Kadın iradesini yok sayan, inkar eden zihniyet eğer geçtiğimiz yıl kadınlar meydanlara çıkmasaydı çocuklara tecavüzü yasallaştıracaktı. Kendisi gibi düşünmeyen ve yaşamayanların yaşam tarzlarına müdahale eden, kadınların kaç çocuk doğuracaklarına ve nasıl giyineceklerine karar verme hakkını kendinde gören bir zihniyete kadınlar referandumda kırmızı kart gösterecektir. Kadınların bunu yapmaları ve hayır demeleri için pek çok nedenleri var” şeklinde konuştu.

'SANDIĞA GİTMEMEK AKP-MHP FAŞİZMİNİN İŞİNE YARAR'

İsveç'te 8-9 Nisan günleri yapılacak referandumdan güçlü bir Hayır çıkacağına olan inancını dile getiren İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Ayşe Göktepe, son olarak şöyle dedi: "Referandumu önemsemeyerek sandığa gitmemek veya boykot etmek AKP-MHP faşizminin işine yarar. Tüm Kürdistanlılar ve Türkiyeliler sandığa giderek 'HAYIR' oyu kullanmalı."