Haşd-i Turkmeni: Türk Ordusuna da İŞİD gibi davranacağız

Irak’ın Ninova Eyaletinde DAİŞ çetelerine karşı operasyonlarda yer alan Haşdi Turkmeni gücünün sözcüsü, Türk Ordusunun Irak’ta İşgalci olduğunu belirtti.

Sözcü, Irak’taki Türk Güçleri için; “Bu kuvvetlerin harekete geçmesi halinde onlara IŞİD’e davrandığımız gibi davranacağız” dedi.

Tesnim Haber Ajansına verdiği röportajda Musul Operasyonu ve DAİŞ çetelerinin durumunu değerlendiren Haşdi Turkmeni Sözcüsü Ali El Huseyni, Ninova eyaletinin iki hafta içerisinde kurtarılma ihtimalinin bulunduğuna değindi.

Haşdi Turkmeni sözcüsü El Huseyni, Musul’daki askeri operasyonların gidişatı hakkında şunları söyledi: “Musul operasyonları başladığı günden bugüne kadar altı aşamayı geride bırakmıştır ve Irak ordu kuvvetleri, polis, bütün askeri kuvvetler ve güvenlik kuruluşları da dahil olmak üzere bu operasyonlara katılmıştır ve Haşd El Şabi de bütün kuvvetleriyle en şiddetli eksenin, yani batı ekseninin sorumluluğunu eline almıştır. Musul operasyonlarının başlamasından şimdiye kadar birbiri ardına başarılar elde edildi. IŞİD son günlerini yaşıyor ve bir iki hafta içerisinde Ninova’nın tamamen kurtarıldığını açıklayacağız.”

TÜRK ORDUSUNA DAİŞ GİBİ DAVRANILACAK

Haşdi Turkmeni sözcüsü El Huseyni, Türk Ordusunun Irak’taki varlığının yasa dışı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz operasyonların başından itibaren Türkiye’nin Irak’taki her türlü askeri hareketini işgal olarak saymaktayız ve onlara da işgalciler gibi muamele edeceğiz. Bu yüzden bu kuvvetlerin harekete geçmesi halinde onlara IŞİD’e davrandığımız gibi davranacağız.”